Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje

Izgladnjela haskica preko noći nestala, ostao samo lanac

Haskica Đakovo
Foto: Privatni album
1/5
13.10.2015.
u 22:40

Inspekcija utvrdila tko je vlasnik kujice i da nije cijepljena četiri godine, nema dokaza da je ubijena, ali ima dokaza da ju je vlasnik zanemarivao

Kad je u šetnji sa psom na kraju jednog vrta Đakovčanka Monika Đurđević ugledala kujicu zavezanu na lanac, prvo što je pomislila bilo je kako joj mora pomoći.

- Zgrozila sam se kako je izgledala, haskici su se vidjela rebra, uši su joj bile izgrižene, u zdjelici nije imala ništa. Otišla sam u obližnju trgovinu i donijela joj hrane – priča Monika. Obavijestila je i policiju, dovela ih istog dana da se i sami uvjere kako jadna haskica izgleda, razgovarao je policajac i s vlasnikom dvorišta, no on je tvrdio da kujica nije njegova. Pokušala je sve, no jadnu životinju ipak nije spasila.

- Vratila sam se sljedeće jutro da je odvedem, baš kao što je policajac dogovorio s vlasnikom, ali nje više nije bilo. Dočekao me samo lanac pored starog hladnjaka, služio joj je kao kućica – kaže Monika Đ. Ponovno je obavijestila policiju, zvala je i nadležnu veterinarsku inspektoricu, koja joj je odgovorila da će postupiti tek po policijskom izvješću.

Svi ga znaju

- Vlasnik kujice dobro je poznat susjedima, neki od njih kažu da tu kujicu ima godinama, iako je on rekao da je k njemu došla tek prije par mjeseci, bolesna, zavezao ju je i ostavio pa ako preživi. Priča se da se kujica redovno kotila i da je štence prodavao. Sigurna sam da ju je ubio – ispričala nam je Monika. Prijavila je svoje sumnje i veterinarskoj inspekciji, a o svemu je obavijestila i Državno odvjetništvo.

Iz Policijske uprave Osječko-baranjske na naš upit odgovorili su da je policija nakon dojave da psa nema bila u dodatnoj provjeri. Kako psa nisu pronašli, o svemu su obavijestili veterinarsku inspekciju i nadležno odvjetništvo.

Podižu optužni prijedlog

U Ministarstvu poljoprivrede potvrđuju da je nakon prijave Monike Đurđević o zanemarivanju i nestanku psa pasmine haski obavljen i inspekcijski nadzor.

- Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da S. Ć. psa više nema u posjedu. Nisu utvrđeni dokazi koji bi nalagali da je pas ubijen, već stranka izjavljuje da je pas odlutao s noći 27. na 28. rujna.  Također stranka izjavljuje da taj pas nije njegov, već ga je htio udomiti, pa ga je svezao u voćnjak da pas ne odluta. Daljnjom istragom u aplikaciji Lysacan (upisnik pasa) utvrđeno je da je S. Ć. bio u posjedu psa, ženskog spola, pasmine haski, označenog mikročipom 191100000428367, rođenog 14.10.2003., koji je posljednji put cijepljen 05.04.2011. Slijedom navedenog, opravdano je mišljenje da se radi o istom psu, s pretpostavkom da je pas bio zanemaren od strane vlasnika, makar on to izjavom poriče, te će se u daljnjem postupku protiv istog podnijeti optužni prijedlog – stoji u odgovoru iz Ministarstva.

Iako nesretnu jer kujicu nije uspjela spasiti, mlada Đakovčanka odlučna je nastaviti bitku za pravdu. Sigurna je da u Đakovu ima puno više dobrih ljudi, uz njihovu pomoć osnovala je i Udrugu za zaštitu životinja.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
07:09 14.10.2015.

Nadam se da ce vlasnik psa odgovarati. Tako se ne treba odnositi prema zivotinji. Nazalost u drzavi u kojoj djeca gladna idu u skolu ni za to nitko ne odgovara.

LO
lovepet
21:15 16.10.2015.

to nije ok zbilja sam ljuta kao zastitnica zivotinjA

PE
pero6690
14:52 14.10.2015.

Sigurno je plemenitisdp ovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije