Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treće radno prvenstvo

Hrvatski ovčari natječu se tri dana u deset disciplina

Hrvatski ovčari
Foto: Privatni album
1/6
20.11.2014.
u 19:20

Najstarija autohtona pasmina pasa ističe se među ostalim pasminama baš po svojoj svestranosti, za natjecanje su prijavljena 42 psa

U Zagrebu se od 21. studenog održava 3. radno prvenstvo hrvatskih ovčara. Natjecanje traje tri dana, a psi će snage odmjeriti u 10 disciplina.

Naša najstarija hrvatska pasmina ističe se među ostalim pasminama i po tome što se jedino hrvatski ovčari natječu u tako velikom broju disciplina. Radno prvenstvo obuhvaća ovčarenje, vuču bicikala, trag, potragu za nestalima, agility, rally obedience, obedience, napad i obranu, tunel kup i natjecanje u frizbiju. U petak su na rasporedu trag, bikejoring i ovčarenje, u subotu traje natjecanje u frizbiju, agilityju i rally obedienceu, dok su u nedjelju na rasporedu potraga, obedience, napad i obrana te tunel kup.

U nedjelju je i specijalna izložba za hrvatske ovčare, koja se održava u sklopu izložbe CACIB. Nagrade će dobiti najbolji u svakoj pojedinoj disciplini, a ukupni pobjednik prvenstva postat će hrvatski ovčar koji sakupi najveći broj bodova u tri različite discipline.

Prijavljena su 42 psa, a uz hrvatske ovčare iz Hrvatske prijavljeni su psi iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije, Austrije, Švedske, Nizozemske, Kanade i Japana. Ostale detalje i satnicu natjecanja možete pronaći na http://www.hrvatskiovcar.hr/competition.html ili na Facebook stranici 3rd Croatian Sheepdog Working Championship.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije