Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv napuštanja životinja

Hrvatska vatrogasna zajednica u kampanji "Ugasimo neodgovornost"

Hrvatska vatrogasna zajednica i Prijatelji životinja
Foto: Prijatelji životinja
1/4
28.06.2016.
u 12:28

Napuštene životinje, same i preplašene, izložene su opasnim situacijama - gladi, žeđi, vrućinama, stradavanju pod kotačima automobila ili od ruke zlonamjernih pojedinaca

Hrvatska vatrogasna zajednica pridružila se već tradicionalnoj ljetnoj kampanji udruge Prijatelja životinja pod nazivom ''Obitelj na more, a pas na ulicu?''.

I vatrogasci, koji svakodnevno gase požare i spašavaju životinje iz pogibeljnih situacija, žele ukazati da su napuštene životinje, same i preplašene, izložene opasnim situacijama - gladi, žeđi, vrućinama, stradavanju pod kotačima automobila ili od ruke zlonamjernih pojedinaca. Stoga su pružili svoju podršku i sudjelovanjem u vizualnom predstavljanju kampanje pod sloganom ''Ugasimo neodgovornost''. Osim vatrogasaca, zvijezde na plakatima su Hus, Lucho, Mora, Ksena, Grucho i Fora, psi iz zagrebačkog skloništa u Dumovcu koji traže dom. Zajedno pozivaju na udomljavanje životinja umjesto kupnje, kao i na aktivno zalaganje protiv napuštanja i ubijanja životinja. 

Kampanja će biti predstavljena u srijedu 29. lipnja u 11 sati na Cvjetnom trgu. Uz gradonačelnika Milana Bandića, Prijatelje životinja i Hrvatsku vatrogasnu zajednicu bit će tu i glavne zvijezde kampanje, psi iz Dumovca. Iako je prema Zakonu o zaštiti životinja napuštanje kažnjivo novčanom kaznom do 15.000 kuna, glavni problem i dalje ostaje neprovođenje zakonskih odredbi. Alarmantno je i što mnogi gradovi, unatoč svojoj zakonskoj obavezi, još uvijek ne zbrinjavaju životinje sukladno zakonu, nemaju infocentre te ne provode programe kastracije životinja i edukaciju građana o zaštiti životinja. Rezultat nedovoljnog provođenja programa kastracije konstantno je povećanje broja pasa i mačaka koje, umjesto da budu članovi obitelji, završavaju svoje živote na ulici i u ''skloništima'' s rokom za ubijanje od 60 dana.

Hrvatska vatrogasna zajednica i Prijatelji životinja zato apeliraju na sve koji traže četveronožnog člana obitelji da dobro razmisle imaju li financijske i ostale uvjete za dugogodišnju odgovornu skrb o životinji, te da otvore svoje srce i svoje domove nekoj od brojnih napuštenih životinja koje čekaju u skloništima i privremenim domovima. 

Više informacija o kampanji te tko je sve u njoj sudjelovao i pružio joj potporu možete saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:20 30.06.2016.

Fala vam puce i dececi na tak velikom srcu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije