Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dug put

Hodat će 270 kilometara za sve koji ne mogu govoriti za sebe

Vedran Rožić
Foto: Privatni album
1/4
15.04.2014.
u 17:18

Vedran Romac na uskrsni ponedjeljak održat će predavanje u Zagrebu za sve koji žele čuti poruku koja im može promijeniti pogled na svijet

Ravno s puta dugog 270 kilometara na predavanje "Ljuska jajeta" na uskrsni ponedjeljak u Zagreb će uštetati zagovaratelj prava životinja Vedran Romac.

Za start svojeg poduhvata izabrao je osječki Azil za napuštene pse koju vodi Udruga Pobjede, a za slavonsku metropolu odlučio se zbog navike jedenja mesa.

Jaje i ljuska

- Ako je ljuska jajeta slomljena iznutra, život počinje. Ako je ljuska jajeta slomljena iz vana, život prestaje - poručuje ovaj socijalni radnik i autor ciklusa predavanja pod nazivom "Priče iz tanjura". Na ovaj se poduhvat odlučio, iako ne zna hoće li za tjedan dana uspijeti propješaćiti 270 kilometara, kako bi skrenuo pozornost javnosti na temu svojega predavanja.

Foto: Robert Demo

Romac je, kako poručuje, spreman hodati za svinje, krave, kokoši i sve ostale životinje koje ne mogu govoriti za sebe, ali i za sve ljude koji žele čuti poruku koja im može promijeniti, kaže, pogled na svijet i smisao postojanja.

Mijenjamo uvjete

- U našem ljudskom svijetu svaki novi ne-ljudski život počinje ili je već ugušen prije svog početka, s etiketom robe, proizvoda i namjenom koja koristi našoj ljudskoj vrsti. Preko 60 milijardi života godišnje unaprijed je presječeno našom intervencijom i nikada se neće razviti u ono što su nosili u svom potencijalu. Niti jedan od tih života neće se roditi, rasti, razboliti, ozdraviti i umrijeti pod svojim vlastitim uvjetima - poručuje Romac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije