Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazvali ga Arthur

Grupi švedskih trekera u amazonskoj prašumi pridružio se dodatni član- pas lutalica

Pas Arthur
Foto: Youtube Screenshot
25.11.2014.
u 15:55

- Provjerili smo naše ruksake i našli smo dvije konzerve. Svaki od nas uzeo je jedan zalogaj a ostatak smo dali Arthuru jer je zaista bio iscrpljen - ispričao je Lindnord.

Grupa švedskih trekera nije očekivala da će u amazonskoj prašumi u Ekvadoru dobiti još jednog neobičnog člana.

Naime, Mikaelu Lindnordu i još troje švedskih sportaša u jednoj od posljednje dvije etape na Svjetskom prvenstvu u ''Adventure Racingu'' pridružio se pas lutalica kojeg su nazvali Arthur, javlja pri.org.

- Ekipa se mučila satima hodajući kroz duboko blato i strmi teren ali pas nas je i dalje pratio, ispričao je Lindnord. S Arthurom su nastavili dijeliti hranu kada bi stali da se odmore - čak i onda kada je to značilo da će vlastiti obrok žrtvovati radi njega.

- Provjerili smo naše ruksake i našli smo dvije konzerve. Svaki od nas uzeo je jedan zalogaj a ostatak smo dali Arthuru jer je zaista bio iscrpljen - ispričao je Lindnord.

Arhur je zajedno s njima završio etapu planinarenja od oko 32 kilometra no posljednja etapa bila je utrka u kajakingu na 58 kilometara. Iako su organizatori upozorili Lindnorda da će ako stave psa u kajak to predstavljati sigurnostan rizik za ekipu oni su naposljetku Arthura ipak poveli sa sobom.

Naime, kada su odgurnuli kajake od obale rijeke u kojoj su se natjecali, Arthur je doplivao do njih pa su ga odlučili ipak povesti sa sobom.

- Ne možete odbiti psa koji je unio toliko energije u vas. Osjećali smo da je dio tima i nismo ga željeli iznevjeriti - ispričao je Lindnord. 

Njihov potez zaradio je pljesak gledatelja koji su utrku promatrali s obala rijeke. Lindnord je opisao da veslati sa Arthurom u čamcu nije bilo lako. No, švedska ekipa ipak je uspjela završiti utrku, a Lindnord odlučio udomiti Arthura i povesti ga sa sobom u Švedsku. Trenutno se životinja nalazi u toj zemlji u karanteni, a nakon što provede vrijeme u njoj Lindnord će ga povesti k svojoj kući.

''Adventure Racing'' odnosno pustolovna utrka je inače ekstreman sport u kojem natjecatelji tijekom više dana kombiniraju planinarenje, treking, brdski biciklizam i kajaking.

>> Gradovi i općine izbjegavaju ugovor s azilom jer jedan napušten pas stoji 2000 kuna

Komentara 1

CO
coolman
18:03 25.11.2014.

I pas želi nekome i negdje pripadati, kao i mi ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije