Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbačene

Greta, Frida i Furioza pronađene u grmlju pokraj staze na Sljemenu

Ostavljeni kunići
Foto: Udruga Zecovi
1/8
29.05.2016.
u 21:10

Spašene su zahvaljujući prolaznicama koje su ih slučajno ugledale i nisu okrenule glavu, jer znale su da neće preživjeti

Vidno preplašene i zapuštene, ostavljene na Sljemenu na milost i nemilost prirode, Greta, Frida i Furioza ipak su dobile šansu za novi život.

Zahvaljujući samo slučaju našle su se u sigurnim rukama. Ugledale su ih prolaznice koje su odmah znale da im se u grmlju ne piše dobro. Pronašle su kutiju u koju su ih smjestile, donijele ih sa Sljemena i predale Udruzi za pomoć zečevima i kunićima Zecovi, koja se i sada o njima brine.

- Dva sata uklanjala sam dredlokse i zaljepljeni izmet s njih. Po svemu sudeći, bile su u groznim uvjetima i pitanje je što su i koliko su uopće jele - kaže volonterka udruge koja ih je preuzela.

Iako uplašene, brzo su shvatile da su na sigurnom, da im nitko neće nauditi i da imaju hrane i vode. Pregled kod veterinara pokazao je da je Frida skotna, a Furiosa je nakon nekoliko dana prilagodbe sterilizirana. Na privremenom su smještaju i traže novi dom. Frida će prvo odraditi majčinske dužnosti, jer je prije nekoliko dana na svijet donijela četiri kunića. Furiozu će još malo privikavati na ljude, a četveromjesečna Greta već je spremna za udomljavanje.

Udruzi možete pomoći i novčanom donacijom na račun HR0723600001102015595, a ostale informacije dobit ćete na telefon 091/76-82-188

 

Komentara 1

EB
EBERT
11:43 30.05.2016.

sigurno su ove jadne zivotinjice bile ispod bozicnog bora ,samo treba ispuniti djecikaj si pozele. a sad su djeca zasicena i kud snjima na milost i nemilost izbaciti ih . sigurna sam za to su odgovorni samo roditelji. daju divanvan primjer svojoj djeci. kaj ih opterecuje treba izbacitinnek se snalaze kako znaju. da nisu imale srecu od ovih dobrih ljudi koji su ih nasli to bi za njih bila smrtna osuda.ko god je za to odgovoran sram ga moze biti .mozda budu i njih jednoga dana bacili u sumu, dok njim bude trebala pomoc. drugo nisu ni zasluzili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije