Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovorili se

Grad Velika Gorica vodit će brigu o udomljavanju, ali i graditi svoje sklonište

Prosvjed protiv ubijanja pasa
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
31.07.2015.
u 11:40

Novi ugovor o zbrinjavanju životinja radit će se prema preporukama volontera, a imat će obvezu i preventivnog i edukativnog djelovanja. No, natječaj još uvijek traje, a udomitelji u Sklonište Pokupsko Cerje i dalje nisu dobrodošli

Zbog problema oko udomljavanja životinja iz Skloništa Pokupsko Cerje, o čemu je pisao i Večernji list, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sastao se sa Željkom Štor, predsjednicom Udruge za zaštitu životinja 60+.

– Grad Velika Gorica je prijatelj životinja i suradnja s udrugama koje o njima brinu nam je izuzetno važna - istaknuo je gradonačelnik Barišić. Stoga će Grad, zajedno s Udrugom, povećati brigu o udomljavanju napuštenih životinja. Istovremeno će raditi i na gradnji gradskog skloništa o kojem bi brigu vodile udruge.

– Predočili smo gradonačelniku sve što smo do sada napravili, koliko smo pasa spasili iz skloništa, sterilizirali ih i udomili. Istaknuli smo da je najveći problem što u skloništu odbijaju udomitelje, a psi se nakon 60 dana ubijaju. I gradonačelnik se složio da je to neodrživo - rekla nam je Ž. Štor. Dodala je da će sklonište s kojim će Grad sklopiti ugovor o zbrinjavanju životinja nakon završetka natječaja morati raditi upravo na udomljavanju.

- Ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem na natječaju radit će se prema preporukama udruga za zaštitu životinja. I  svakako će njime biti propisana veća briga o udomljavanju napuštenih životinja, ali i obveza preventivnog i edukativnog djelovanja - ističu u Gradu, koji će se i sam aktivno uključiti u proces udomljavanja. A svakako žele znati koliko je životinja pronašlo dom i gdje su.

- Dogovorili smo da ćemo zajednički obići neka skloništa da bismo vidjeli kako rade i kako se financiraju. A do sljedećeg sastanka možda ćemo već imati i lokacije na kojima bi se moglo graditi gradsko sklonište - ističe Željka Štor.

Sastanku je nazočio i Luka Oman iz Prijatelja životinja.

- Čule su se lijepe riječi, samo se nadamo da neće na njima i ostati - rekao je.

A psi u Pokupskom Cerju i dalje čekaju spas. Hoće li ostati živi do završetka natječaja, jer udomitelji tamo još uvijek nisu dobrodošli.

<<velikogoricani-rekli-ne-ubijanju-zdravih-pasa-u-sklonistu-pokupsko-cerje

<<udomitelji-nisu-mogli-u-skloniste-u-radno-vrijeme-vrata-su-bila-zatvorena

Komentara 1

Avatar ivica48
ivica48
09:38 01.08.2015.

I kad drzava uvede porez na kucne ljubimce bit ce ih ko u Sarajevu ,a porez treba uvest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije