Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzet vlasniku

Garo spašen s lanca i iz dvorišta u kojem se o njemu nisu brinuli

Garo
Foto: Privatni album
1/5
21.08.2015.
u 00:35

U azil je stigao pun buha, rana i pothranjen, a nije bio ni cijepljen ni čipiran

Garo je prije nekoliko dana stigao u osječki azil Udruge Pobjede. Oduzet je vlasniku koji ga je zavezao na lanac u dvorištu kuće i na njega zaboravio.

- Garo je živio u mojoj ulici. Tek sam nedavno saznala da jedan od susjeda, inače problematičnog ponašanja, ima psa i da ga drži na lancu, ne hrani ga i ne brine se o njemu. S obzirom da najbliže susjede nije bilo briga, ja sam ga prijavila - kaže djevojka koja je zaslužna što za Garu dolaze bolji dani.

Lakši postupak

- Živio je na kratkom lancu, bez zdjelica, bez zaklona, bez veterinarske skrbi i bez ljubavi. Nije bio ni cijepljen ni čipiran, što je i olakšalo postupak oduzimanja – kažu volonteri Udruge. Dodaju kako će dugo pamtiti što im je rekao vlasnik kad su došli po psa.
- Star je oko godinu dana, to vam je hrvatski ovčar, oni vam tako izgledaju – objasnio im je.

A istina je da Garo ima tešku alergiju na buhe, šugarac, rane po cijelom tijelu, da je pothranjen i da je s lanca doslovno visio. No, čim je stigao u azil pokazao je da se ispod sjene od zanemarenog psa zapravo krije razigrano štene. Štene koje će ipak upoznati kako bi pas trebao živjeti, štene koje će osjetiti kako je živjeti okružen ljubavlju. Sve to pružit će mu u azilu, liječit će ga, a kad se oporavi, nadaju se, pronaći mu i dom u kojem će biti sretan.

Čeka novu šetnju

Želite li pomoći da se uspješno oporavi, novčane donacije možete uplatiti na račun IBAN HR8823400091110405854, a možete mu biti i kuma ili kum. Garu možete i posjetiti u azilu, donijeti mu neku finu konzervicu i prošetati ga. U prvu šetnju u životu poveli su ga volonteri. I dok Garo s nestrpljenjem čeka sljedeću, volonteri poručuju:

- Ne okrećite glavu, prijavljujte ovakve slučajeve, zovite policiju, pišite veterinarskoj inspekciji. Dok šutimo i "gledamo svoja posla" mnogi od njih neće nikada saznati da ne moraju ovako živjeti.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Linux
Linux
05:58 21.08.2015.

jadnik mali

DU
Deleted user
08:58 21.08.2015.

bilo bi dobro vlasnika staviti na lanac nekoliko dana pa bi mu mozda neke stvari onda bile jasnije....iako, takvima nema pomoci

MH
mrtav-hladan
15:48 21.08.2015.

Odvezat psa i privezat onoga tko ga je privezao ❗️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije