Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali Splićani

Fredi i Niko svoj džeparac dali za pomoć napuštenim životinjama

Fredi i Niko
Foto: Privatni album
1/4
23.01.2017.
u 13:55

Prijatelji su još iz vrtićkih dana, a uz tetu Anu naučili su cijeniti život. Naučili su da životinje osjećaju bol, glad, hladnoću i ljubav, kao i ljudi

Fredi Coulson i Niko Plećaš žive u Splitu, prijatelji su iz vrtićkih dana, a veže ih i ljubav prema životinjama. Zbog te ljubavi odrekli su se svog džeparca kako bi pomogli napuštenim životinjama.

– Ja bih uzeo svaku životinju s ulice, mačku, psa, koga god treba – kaže nam Fredi. Dodaje da s djedom Nikšom pomaže i pticama, hrane ih i rade im kućice. S džeparcem, kazuje nam njegova mama Anja, htio je kupiti legiće. Umjesto toga, novac je dao teti iz vrtića koja se brine o napuštenim životinjama i pomogao da volonteri zbrinu kujicu Monu koja je carskim rezom na svijet donijela svoju štenad. I sam Fredi, kaže mama, rodio se carskim rezom.

O Fredijevoj empatiji pričalo se i u njegovoj školi, a on nam kaže kako to sigurno nije zadnji put. Opet će pomoći životinjama, samo još nema dovoljno novca. I dok Fredi ima ljubimca, maltezericu Zsa Zsu, Niko priznaje da bi i on htio imati psa. Jedino još nije uspio nagovoriti tatu. Mama Barbara daje mu podršku, sama je odrastala uz životinje i smatra da je dobro da djeca imaju ljubimce.

– Volim životinje i uvijek ću im pomagati – kaže nam Niko. Dio džeparca koji je sam zaradio dao je teti Ani uz poruku da je to za “onu njezinu udrugu koja se brine za životinje”. Uz svoju tetu iz vrtića obojica su naučila cijeniti život. Naučili su da životinje osjećaju bol, glad, hladnoću i ljubav.

– Presretna sam jer su to moja djeca i jer su se tako lako odrekla nečeg svog za životinje. Presretna sam jer suosjećaju i mogu svima biti primjer, i nama odraslima – ističe njihova teta Ana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije