Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mali volonteri

Edoardo, Zara i Noa o životu znaju ono najvažnije, znaju cijeniti život

Mali volonteri
Foto: Privatni album
1/5
19.05.2016.
u 22:41

Za suosjećanje i pomaganje životinjama, za primjer kojim mijenjaju drugu djecu i odrasle oko sebe, specijalne pohvale malim volonterima stigle su iz Prijatelja životinja

Iako o životu još puno toga trebaju naučiti, oni već sada znaju ono najvažnije - znaju cijeniti život.

Edoardo Iuliano i Zara i Noa Kodžaga odrastaju u obiteljima u kojima je svaki život važan, u kojima svatko pomaže koliko može, pa tako i oni. O Edoardu smo pisali kad je umjesto rođendanskih poklona od svojih prijatelja tražio da donesu hranu za životinje. Pomogao je tako napuštenim macama i psima, a njegova mama kaže da je bio jako ponosan. Što zbog pomoći koju je prikupio, ali još više zbog toga jer su se njegovi prijatelji rado odazvali akciji.

Zara i Noa Kodžaga među najmlađim su volonterima Društva za zaštitu životinja Dubrovnik. Odlazak na Žarkovicu čekaju s nestrpljenjem, igra sa psima i šetnje za njih su najveća nagrada. Pronašli su vrlo brzo među psima na Žarkovici i ljubimicu Laru, koju su prije nekoliko dana poveli svojoj kući. Lara više ne stanuje na Žarkovici, a uz svoje prijatelje vrlo brzo privikla se na bolji život, 

Mali volonteri dobili su i posebne pohvale za suosjećanje i pomaganje životinjama, a zaslužena priznanja ponosno su pokazali.

- Svijet se neće promijeniti nabolje ako ga ne krenemo mijenjati. Zaslužuju zahvalu zbog svojeg suosjećanja, kao i konkretnog djelovanja da pomognu životinjama. Djeca znaju da sve životinje trebaju našu pomoć, a pohvalu zaslužuju oni koji učine korak dalje i svoju empatiju pretvore u promjenu vlastitog načina života te svojim primjerom mijenjaju drugu djecu i odrasle oko sebe - kažu Prijatelji životinja.

 

Komentara 1

MA
mazg
23:47 19.05.2016.

Ovo je ljepo vidjet i procitat, djecu treba ucit da postuju i vole zivotinje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije