Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANIJI PRISTUP

Dobra vijest za prijatelje životinja: Predsjednica podržala ukidanje ubijanja napuštenih ljubimaca

Sklonište za životinje
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
23.02.2017.
u 12:29

Prijatelji životinja zahvalni su na podršci "u ime 90 posto građana koji ne žele da njihov novac odlazi na ubijanje životinja, već na zbrinjavanje, kastraciju, udomljavanje i edukaciju'

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović stiglo je pismo podrške odluci o ukidanju ubijanja napuštenih životinja u skloništima, priopćili su u četvrtak Prijatelja životinja, ocjenjujući kako će ta odluka dugoročno dovesti do dobrih rezultata u interesu cijele zajednice.

Na radost ljubitelja životinja i većine javnosti, predsjednica je u službenom pismu poručila da će Hrvatska provedbom odluke o ukidanju usmrćivanja životinja u skloništima ostvariti razinu zaštite životinja primjerenu europskim standardima, navodi ta udruga.

Predsjednica ističe kako bi se "i u drugim relevantnim zakonima i propisima morao odražavati senzibilitet hrvatske javnosti za poštivanje živih bića i života u svim pojavnim oblicima".

Prijatelji životinja zahvalni su na podršci "u ime 90 posto građana koji ne žele da njihov novac odlazi na ubijanje životinja, već na zbrinjavanje, kastraciju, udomljavanje i edukaciju. To je priznanje svim udrugama i ljubiteljima životinja koji godinama ulažu napore za provedbu djelotvorne zaštite životinja", smatra udruga.

To je također izravna podrška odluci ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i lijepa vijest za šest postojećih "no kill skloništa" koja dugogodišnjom praksom pokazuju da je njihov način rada humaniji i ekonomičniji.

Tolušić je početkom siječnja donio odluku da će novi Zakon o zaštiti životinja zabraniti ubijanje pasa u skloništima, odnosno onemogućiti usmrćivanje nakon 60 dana. Najavio je i detaljnije kontrole provedbe mikročipiranja i sudjelovanje lokalnih zajednica u provedbi zakona.

Iz udruge su poručili kako je Tolušić pokazao humanost i želju za konkretnom provedbom zakona kada je podržao stupanje na snagu zabrane uzgoja životinja radi krzna, a odlukom o uvođenju "no kill skloništa" i dalje pokazuje sluh za dobrobit životinja i glas javnosti.

>> Psa ne žele cijepiti, kako bi uštedjeli novac izbace ga na ulicu

>> Zabranili eutanaziju lutalica: To su životi, makar bili pseći ili mačji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije