Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupili psa preko oglasnika

Dobili smo bolesno štene, a rekli su nam da je i zdrava i cijepljena

Shar pei
Foto: Privatni album
1/8
28.06.2016.
u 22:25

Veterinarskoj inspekciji mladi Zagrepčani prijavili su zanemarivanje i nebrigu za pse, ali odgovora nema

Nakon zajedničke odluke da se u njihov stan useli i pas, Josipa K. i Mario Ć. odabrali su štene pasmine shar pei.

- Odrasli smo uz pse, raspitali smo se malo o ovoj pasmini i na oglasniku pronašli gospođu koja je objavila da uzgaja baš tu pasminu. Gospođa Jelena R. iz Lekenika rekla nam je da ima dvije kujice u dobi od dva mjeseca, da su očišćene od parazita i cijepljene protiv štenećaka - ispričala nam je Josipa K. Kaže, vrlo brzo uspjeli su i 'spustiti cijenu', a zatim su otišli u Lekenik. Gdje ih je dočekalo, opisuje, zapušteno dvorište, lavež koji je dopirao iz nekakve šupe, a njihovo štene donijela im je vlasnica.

Nije pokazala papire

- Tek nakon što smo bili jako uporni pokazala nam je roditelje, vidjeli smo ih kroz žicu, no nije nam htjela pokazati i njihove papire. Rekla nam je da je kujica zdrava - kaže Zagrepčanka. Naknadno su doznali da uopće nije cijepljena, a nakon nekoliko dana shvatili su da Gita, kako su je nazvali, ima velikih zdravstvenih problema.

- Odbijala je hranu, a kad bi i jela, odmah je povraćala. Dobila je temperaturu, otkriveno je da ima prošireni jednjak, što je urođena mana, zbog čega je udahnula hranu i dobila upalu pluća – priča nam Josipa. Nakon razgovora s Jelenom R., koja im je i prijetila, otišli su po drugo štene.

- I nju smo nazvali Gita. Ona je još uvijek jako preplašena, boji se ljudi, a ima i velikih problema s očima. U međuvremenu smo je sterilizirali - kaže Josipa. Dodaje da su zbog zanemarivanja i nebrige za pse, kao i uvjeta u kojima oni žive, u što su se sami uvjerili, podnijeli i prijavu veterinarskoj inspekciji, no nitko im ne odgovara.

Ne štima joj u glavi

U telefonskom razgovoru gospođa Jelena R. rekla nam je kako ništa od toga nije istina. Štene koje su joj vratili ona je, kaže, bez ikakvih problema živi u Varaždinu.

- Nešto toj gospođi ne štima u glavi, ne znam zašto to radi. Tražila je i trećeg psa, ali joj nisam dala. Inspektor je bio kod mene i utvrdio je samo da nekoliko pasa nije cijepljeno. Sve ostalo je uredno, ništa nije vidio što je napisano u prijavi. Čak mi je dao i naputke kako da podnesem zahtjev za uzgajivačnicu - objasnila je, dodajući kako je imala požar u kojem joj je izgorjelo pola kuće. Njezini psi su čistokrvni ali nemaju rodovnik jer tek radi na prijavi. Naknadno nam je sms-om poslala kako je uzgajivačnica evidentirana pod nazivom Von Sharadria, međunarodna evidencija FCI 70/12, što joj je poslao HKS u listopadu 2012. I kako ima puno zadovoljnih kupaca i izvan Hrvatske. A u telefonskom razgovoru zaprijetila nam je da će nas tužiti ako o svemu budemo pisali.

Komentara 7

LO
Long
00:16 29.06.2016.

Gospodo draga sto ste kupili tu dzukelu. Prvo, shar-pei su sami po sebi izuzetno bolezljivi, agresivni i imaju tisucu i jednu manu, sto znaci da ste se raspitali moj ..rac. A sto se tice vase kupovine, dobili ste sto ste i trazili. Idi opet pa kupi psa kakvo stene u pravoj uzgajivacnici kosta 1,500€, kupit za 100€. Pa se cudi ko pura dre.. i pisi kako te netko zaje... Sami ste si krivi i dobili ste ono sto ste trazili.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:24 01.07.2016.

Ima toliko peseka u sklonistu kojima prijeti i smrt...pa kaj takve ne spase...inace mi se jako podrignulo da su onog jadnog, bolesnog peseka vratili natrag....al opet, kaj se tice zastite zivotinja, tu smo zatucani Balkan, da je Hrvatska sto put u EU necemo nikad pripadati zapadu....

KA
kajakrizanec
11:16 15.05.2018.

2016. u Lekerniku smo kupili shar pei-a ,štene. Gospođa nam ga je donijela iz neke šupe bez da smo vidjeli ostale štence. Međutim gospođa je rekla d je pas zdrav i da ju zove Gita. Mi smo je nazvali Bella. Štene je ispočetka bilo uredu, a onda je počela konstantno povraćati hranu. 2 godine smo obilazili veterinare i borili se za oporavak, uradili smo sve pretrage, ali razultata nije bilo. Kupovali smo joj potrebnu hranu i ljekove za ublaživanje, ali nažalost Bella nam je ovaj mjesec ugunila. Nakon nekih pretraga po internetu otkrili smo ovaj članak o mladoj obitelji iz Zagreba koja je imala isti problem sa psom i vratila ga. U članku piše da je Gita kako su je nazvali prodana u Varaždin, a mi smo obitelj iz Varaždina. Godpođa iz Lekernika kada smo došli po nju odazivala ju je imenom Gita. Molimo ako tko vidi ovaj komentar od mlade obitelji iz Zagreba,molila bi da odgovore ili da se kontaktiramo. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije