Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE U PRAVU?

Škrlec: I po novom zakonu usmrćuju se životinje! Tolušić: Po kojem to, kad novoga još nema?

dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.01.2017.
u 06:30

Eurozastupnik Davor Škrlec pokrenuo je i online anketu o eutanaziji životinja

Eurozastupnik Davor Škrlec pismom je poručio ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću kako je nedopustivo da novi Zakon o zaštiti životinja, koji je stupio na snagu početkom godine, i dalje omogućava usmrćivanje životinja nakon što 60 dana provedu u skloništu. Pokrenuo je i online anketu u kojoj se protiv ubijanja izjasnilo već više od 10.000 građana.

– Članak 67. stavak 3. Zakona o zaštiti životinja i dalje omogućava usmrćivanje životinja, što godinama izaziva zgražanje javnosti. Hrvatski građani ne žele da njihov novac odlazi na ubijanje – napisao je Škrlec.

Ministar Tolušić jučer je pak iz Bruxellesa poručio kako Škrlec govori o odredbama starog zakona. Novoga, koji je tek prošao javnu raspravu i čeka nacrt s kojim će se pred Vladu pa Sabor, još nema. Početkom godine, ističe, na snagu je stupila tek odredba o zabrani uzgoja činčila za krzno.

– Ja sam protiv usmrćivanja životinja. U RH već imamo i šest “no kill” skloništa, i smatram da ubijanje ne bi trebao dopustiti ni novi zakon. No, pričekajmo njegovo donošenje – poručio je Tolušić.

>> Od 1. siječnja 2017. zabranjen uzgoj životinja za proizvodnju krzna

>> Bili smo najsretniji kad smo mogli reći: Dobar dan, našli smo vam psa!

Komentara 2

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
08:28 24.01.2017.

Ovaj Škrlec zna što mi želimo. Zna ..... od ovce.

AO
ante.oreskovic75
15:25 24.01.2017.

Čega se on zapravo boji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije