Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjed s puškom

Čulo se 'bum', a onda je unuka viknula: Joj, ubili su našeg Bucu

Buco,pas,bucin brat,Danica Krajčinović
Foto: Hrvoje Šlabek
1/2
06.05.2015.
u 13:14

Neutješna je obitelj kojoj je ustrijeljen kućni ljubimac

"Evo, tu je ležao, još se vidi krv", pokazao nam je jučer Milutin Krajčinović mjesto na kojemu je ubijen Buco. Sedmomjesečno štene bilo je omiljeni kućni ljubimac mnogočlane obitelji iz Velikog Botinovca, sela 10-ak kilometara od Koprivnice. Bucu je ustrijelio susjed Miloš Crljenica, 56-godišnji umirovljeni policajac, malokalibarskom puškom koju je posjedovao bez dozvole. Bilo je to u subotnje popodne, oko 18 sati, kad se na selu hrani stoka.

Tele bih mu "šenkala"

– Unuci i ja bili smo u kući, a snaha u staji, kad se čulo "bum". Unuka Biljana pogledala je kroz prozor i viknula: "Joj, ubili su Bucu". Otrčala sam na cestu i vidjela ga kako leži – ispričala je Milutinova 70-godišnja supruga Danica. Vidjela je i susjeda kako s puškom ulazi u kuću i pošla je k njemu. Pitala ga je zašto je to učinio.

– On me uhvatio za ramena i jako protresao, onako muški, pa rekao da će ubiti i mene. Pitala sam ga zašto, a on je rekao: "Znat ćeš ti zašto". Bila sam šokirana. Otišla sam kući i nazvala policiju – rekla je Danica Krajčinović.

Očevid je trajao do 22 sata, po strvinu došli su veterinari i odvezli je na obdukciju, a Crljenica je prijavljen zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja, za koje je određena kazna do godinu dana zatvora. Prijavljen je i zbog puške za koju nije imao dozvolu.

– Ne znam zašto je to učinio, nikad nismo bili u svađi, valjda zbog alkohola. Puhala sam i ja, meni je pokazalo nulu, a njemu više od jedan. Zašto je baš Bucu morao, da je tele ubio, "šenkala" bih mu ga. Unuci su dva dana plakali – neutješna je baka Danica.

Miloša Crljenicu nismo zatekli kod kuće, ali smo kratko porazgovarali mobitelom. – Stoput sam ih upozoravao da pse stave na lanac, terorizirali su cijelo selo. Taj dan sam s prozora vidio kako pas nasrće na biciklista koji je prolazio pokraj moje kuće. Biciklist je opsovao, a ja sam uzeo pušku i ubio ga. A da sam prijetio susjedi, to je izmislila – rekao je on.

Kazao je i kako je Danicu Krajčinović samo blago primio za rame i rekao joj da nema što kod njega tražiti, neka ode i neka, ako hoće, zove policiju.

Može svašta biti

Pitamo ga je li, kao bivši policajac, svjestan da je počinio kazneno djelo i da može završiti u zatvoru.

– Može svašta biti – odgovorio je Crljenica i prekinuo vezu.

– Nije loš čovjek, ali kad popije, onda mu smetaju i sitnice – rekao je za njega mještanin koji ga dobro poznaje.

>>Nestao pas Čiko, vlasnik za nagradu ponudio Porsche

>>Vlasnika policija odvela na liječenje, šest posavskih goniča uginulo u mukama

Komentara 65

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
14:01 06.05.2015.

Ovi što brane ovog nesretnog Miloša, su tako, obojani istim bojama kako bi se to fino reklo. U potpunosti se slažem da sve životinje moraju biti unutar ograde obitelji ili ako je izvan nje, pod stalnim nadzorom, ako govorimo npr o kravama na paši, no ići popiti alkohola, uzeti pušku za koju nemaš dozvolu i pucati u životinju, to se jednostavno tako ne radi, mi nismo u srednjem vijeku. U naseljenom mjestu ide pucati, pa jel to zračna puška? Svaki metak se može odbiti i završiti u nečijem prozoru. Ako je problem pas, onda se zove nadležna služba za takve stvari i vlasnici snose troškove. Za ovog Miloša ćemo sljedeći put čuti kad bude ubio čovjeka. Policajac Miloš, pravi profesionalac.

TM
Tim_Minchin
14:06 06.05.2015.

bivsi policajac, sve jasno... bar bi ti trebali znati kako se ponasati u tim situacijama i koga pozvati... da je to bas tako kako kaze sumnjam, zovnes kolegu i nadlezne sluzbe i stvar rjesena, a ne riskiras sebi probleme... bit ce prije kako i pise da se nalio pa si dao za pravo... prika da si to mom psu napravio pridruzio bi mu se vrlo brzo

MI
Milutin
13:55 06.05.2015.

ludak, da, postoji zakon o drzanju pasa, u ovom slucaju stene rase nize od 4o cm. covek puca po ulici? dobro nije uzeo AK-47 i jurio bele miseve po selu, da rikosetira na sve strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije