Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Cijeli život žive u smeću, a jedina im je uloga da se pare i kote

Psi iz smeća
Foto: Privatni album
1/12
12.07.2016.
u 19:55

U vrtnom 'štancerskom hotelu' deset je pasa, imaju tek nekoliko kilograma, puni su buha i rana po tijelu, najstarijoj kujici je 13 godina

Cijeli život njih desetero živi u smeću, nikad nisu cijepljeni ni čipirani i ne znaju kako je biti nečiji kućni ljubimac.

Oni to nisu nikad ni bili, imali su posebnu namjenu, služili su samo zato da se pare i da netko na njima zarađuje. Najstarijoj kujici 13 je godina, zbog komplikacija jedva je preživjela posljednji okot. Svi su minijaturnog rasta, imaje tek nekoliko kilograma.

- O psima se trenutno brine jedan beskućnik, ali nema uvjete za njihovo držanje. Izgrizle su ih buhe, tijela su im puna rana - kaže Diana Primožić Kukuruzović iz riječke udruge Vis Vitalis. Dodaje da psima hitno treba smještaj kako bi ih mogli očistiti od buha, unutarnjih parazita, cijepiti, čipirati, ali i sterilizirati.

- Ovako izgleda štancerski hotel. Nije kriv samo štancer koji je prijavljen i završio je na sudu, krivi su i svi oni koji su od njega godinama za 700 kuna kupovali pse koje je štancer držao u smeću - ističe volonterka iz Rijeke. Smještaj nema niti za jednog psa, a nema ga čime ni platiti. Pomoći joj možete uplatom na račun udruge IBAN: HR9224020061100710916, SEIFT/BIC: ESBCHR22, PayPal: udrugavisvitalis@gmail.com. A možete ponuditi i privremeni smještaj za bilo kojeg od ovih pasa.

<<dobili-smo-bolesno-stene-a-rekli-su-nam-da-je-i-zdrava-i-cijepljena

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
21:39 12.07.2016.

ovog tkz.vlasnika u zatvor na više godina

UN
una1
13:46 25.07.2016.

Nema niti srce niti dušu:- ((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije