Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cesar millan u areni

Obuzdao staforda, smirio labradora, a mješanku odvukao od "žicanja"

šaptač psima
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/20
01.10.2014.
u 22:50

Međunarodni stručnjak za ponašanja pasa Cesar Millan, poznat po hit seriji 'Šaptač psima', održao je u Areni Zagreb edukativno-zabavni spektakl 'Vođa čopora'...

Zagrebačka Arena bila je prepuna emocija koje je s oko 4000 posjetitelja nesebično podijelio Cesar Millan, najpoznatiji svjetski trener i terapeut pasa za svog prvog posjeta Hrvatskoj.

Oduševljenje s kojim je Cesar dočekan bilo je tim veće kad se već u prvoj minuti skinuo u dres hrvatske nogometne reprezentacije sa svojim imenom. Došli su ga vidjeti, a nadali se i upoznati, obožavatelji iz Pule, Varaždina, Čakovca, Gospića, Dubrovnika, ali i Slovenci, Austrijanci....

– Čuo sam za vašu zemlju i oduvijek želio doci i zbog toga sam sretan da ćemo se večeras družiti na showu koji sam za vas pripremio i na kojem ću vam pokazati kako lako možete imati sretan život sa svojim psom, ispunjen veseljem – pozdravio je Cesar Zagreb koji ga je dočekao ovacijama!

– Psi su posebni, jedina vrsta čija svrha je da nas čine sretnima... Krokodili, morski psi i bivše supruge... nešto manje. Ima i onih vrsta koji nas ignoriraju – krave, mačke, tinejdžeri ... Pas nikad! – našalio se Cesar u duhu pravog majstora show programa.

Podijelio je s publikom detalje svog odrastanja u siromaštvu Meksika, u okruženju životinja na djedovoj farmi, gdje je spoznao vezu između pozitivne energije i ponašanja životinja.

– Iako smo bili mršavi i gladni, svi smo bilo sretni, a danas...? Danas čak postoji i "prozac" za depresivne pse u modernom okruženju prepunom obilja, od hrane i poslastica do odjeće za pse – ukazao je na primjere pretjerivanja u odgoju i suživotu s psima Millan. Pojasnio je važnost odnosa između čovjeka i psa i činjenicu da je čovjek taj koji je "vođa čopora" s jakom, iskrenom i pozitivnom energijom.

– Psi žive u instinktivnom svijetu koji se ne uči treningom ili edukacijom, kaže Cesar i nastavlja: – Djed me učio, a ja vam prenosim: nikad ne radi protiv majke prirode, jer ako živiš u čoporu, a kreneš se distancirati postaješ neuravnotežen pojedinac. Zato je važno prihvatiti i razumjeti svijet u kojem žive životinje.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Puna dva sata Šaptač psima dijelio je s publikom detalje o životu s psima i savjete o suživotu s njima. Posebnu pažnju posvetio je odgoju.

– Ako je čovjek nestabilan – preslikava to na psa. On osjeća ako je i malo nemiran... što pas treba? Kakva mu je energija potrebna? Mirnoća i samopouzdanje! Do kraja showa shvatit ćete i kako je energija moć koja može utjecati na vašeg psa – obećao je Cesar, dodajući kako su ljudi u svom svijetu sve samo ne mirni, a često agresivni u rješavanju problema.

– Najbolji način kako vam pokazati instinkte jest pogledati štence. Oni su esencija iskrenosti, prirodni. Prvih 180 dana najvažnijih je u životu svakog psa. U to vrijeme formiraju karakter i tada treba odrediti pravila, socijalizirati ih i i odrediti granice za dobar suživot – rekao je Cesar, U Zagrebu je sa svojim pomoćnicima, psima Juniorom, pit bullom i Mr. Bensonom, špicom, pokazao nekima od gledatelja, koji su bili gosti u njegovu programu, kako riješiti probleme u odgoju pasa.

Lola, neodoljiva mješanka i proždrljivica pod Cesarovim je uputama pokazala kako može prolaziti pokraj pune zdjelice, a labrador Čoki da može hodati na uzici a da se vlasnik ne lomi trčeći za njim. Nisu svi bili te sreće da uđu s ljubimcima, iako su to mnogi željeli. Tjaša i njezina mama Mateja doputovale su iz Ljubljane.

– Stigao je i naš pas Jack, no njega čuva moj brat Žiga jer ne može u Arenu. Bavimo se alternativom i želja nam je da naučimo nešto od Cesara koji slične metode, sve u skladu s prirodom, provodi s psima – rekle su Slovenke.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

>>Vaš pas prečesto i nekontrolirano laje, što učiniti

>>Kako spriječiti psa da grize predmete u kući!

Komentara 5

SI
sinac74
12:11 02.10.2014.

treba nama neki šaptač političarima

CA
Cafa
09:39 02.10.2014.

U pravu je Cesar. Najgore je kad te mačka ignorira.

Avatar žič
žič
08:45 02.10.2014.

super...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije