Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDA AZILA

Prasac Arči odaziva se na svoje ime, ali i laje kao pas!

prasac Arči
Foto: Privatni album
1/9
18.04.2014.
u 00:15

Prasac je stigao s obližnje farme na kojoj ga nisu htjeli jer nije mogao stati na noge

U azili osječke Udruge Pobjede u Nemetinu ne stanuju samo psi. Udomaćio se kod njih i prasac Arči. Kad je stigao, imao je sedam mjeseci i samo 50 kilograma.

Došao je s jedne farme, gdje su ga se odrekli jer nije mogao stati na zadnje noge.

Neprihvatljiva opcija

- U telefonskom razgovoru ponuđen nam je kao "50 kg mesa za pse". Na brzinu smo pripremili sve što mu treba za život u azilu, s obzirom da kao okupljamo ljude senzibilizirane po pitanju zaštite i prava životinja i ponuđena opcija bila nam je apsolutno neprihvatljiva. Pobrinuli smo se i za njegovo liječenje, jer Arčibald je imao tešku upalu zglobova zbog koje nije mogao hodati. Zbog malog životnog prostora ostale svinje su gazile po njemu, nije mogao do hrane i vode – kažu u Udruzi.

Foto: Robert Demo

Arči je stigao već za dva dana, a uz lijekove i trud volontera, koji su s njim svaki dan radili, Arči je nakon mjesec dana stao na noge. Vratio mu se apetit, a naučio je i svoje ime pa se javlja na poziv. Dobio je i prostor u kojem može raditi sve ono što svaka svinja koja drži do sebe voli raditi – rovati po zemlji i valjati se u blatu.

Izuzetno društven

- Sa psima se odlično slaže, zna i lajati. Voli se češkati i izuzetno je društven. Jedan je od biliona svinja koja će dočekati starost i umrijeti prirodnom smrću. Darovali smo mu život, a život je najdragocjeniji dar – ističu volonteri. Arči je u azilu pronašao sigurnost, tu ga nitko neće ozlijediti, a pružit će mu sve kako bi mu život bio što kvalitetniji, sve što pružaju i psima o kojima se brinu.

Foto: Robert Demo

- Prvenstveno je to ljubav. Nadamo se da će Arčijev primjer potaknuti što više ljudi, tu prvenstveno mislimo na posjetitelje azila koji će se susresti s njim, da počnu razmišljati i o nevidljivim, farmskim životinjam – dodaju volonteri. Svi koji požele upoznati Arčija mogu to učiniti svak dan od 10 do 17 sati, u vrijeme kad je azil otvorena za posjetitelje. Možete doći i s nekom poslasticom, a Arči jako voli jabuke, kukuruz, bundeve pa čak i kiflu ili perec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije