Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pas heroj beskućnik

Amor koji je svojom krvlju spasio živote sedam pasa traži dom

Amor
Foto: Privatni album
1/6
14.01.2017.
u 22:36

Šestogodišnji mješanac je bolestan i potrebna mu je posebna pomoć i njega, a dulje od četiri godine živi u gradskom skloništu u Dumovcu

Hladno i vlažno vrijeme nisu saveznik veterinarima gradskog skloništa u Dumovcu u brizi o zdravlju šestogodišnjeg Amora.

– Zbog problema s uhom već neko vrijeme pije antibiotike, a da bi mu bilo bolje, trebao bi biti u toplom i suhom. U skloništu mu to ne mogu omogućiti, zato tražimo dobru dušu koja bi ga prihvatila makar privremeno – kaže Ksenija Balta, volonterka koja se s Amorom često druži u skloništu. Dodaje da je već više od četiri godine stanovnik Dumovca, no i dalje je zaigran, veseo i umiljat. Raduje se dolascima volontera, a uz Kseniju posebno se veseli i Hani. Njih dvije pokušavaju već dulje vrijeme pronaći ljude kojima neće biti važno što Amor nije malo, čupavo štene i što je crne boje. Ljude koji će se zaljubiti u Amorov pogled i njegovu dobrotu.    

– Bio je Amor i udomljen, ali su ga udomitelji vratili nakon godinu dana jer su se razboljeli. Nije Amora ni to pokolebalo, nije klonuo duhom. Veseli se šetnjama s volonterima i nježnostima. Stalno bi se mazio – dodaje volonterka. Otkriva nam da je Amor poseban i po tome što je davatelj krvi. Njegovom krvlju spašeni su životi sedam pasa, da nije bilo Amora, ne bi se izvukli. I zato ga svi koji ga poznaju još više vole. Jer osim fizičkih i zdravstvenih uvjeta koje trebaju zadovoljiti, samo posebni psi mogu biti davatelji, a on je jedan od njih. I zato će napraviti sve kako bi mu pomogli da ozdravi.

– Amor se uglavnom slaže sa psima, ima malo problema jer čuva svoju zdjelicu s hranom. No to se lako može riješiti. U šetnji je pristojan. Voljeli bismo da ode u svoj zauvijek dom, ali i privremeni smještaj puno bi mu pomogao – kaže volonterka Ksenija.

Odlučite li Amoru otvoriti vrata svog doma, sve troškove njegova liječenja na Veterinarskom fakultetu financirat će Gradsko sklonište. Crni ljepotan je cijepljen, čipiran i kastriran. Dodatne informacije o udomljavanju, privremenom smještaju, ali i o Amoru možete dobiti u skloništu, 01/20-08-354, ili od volonterki Ksenije (091/50-63-990) i Hane (099/56-48-556).

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:17 14.01.2017.

spremite koju bočicu Amorove krvi za neljude kojih ima svuda oko nas

UN
una1
15:32 16.01.2017.

Amor ovo nije zaslužio. Žao mi je što ne mogu pomoći,a rado bih to učinila. Ostaje mi samo tuga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije