Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapalila internet

Akcija spašavanja pasa lutalica u Nišu postala svjetski trend!

Serbia's Forgotten Paws,Saša Pešić,psi,Niš
Foto: Facebook-profil Serbia's Forgotten Paws
1/25
15.12.2014.
u 14:21

Sve više ljudi fotografira se s natpisom “Save Sasha’s Dogs! The WORLD is Watching!“, a sve kako bi spasili 420 psića

Saša Pešić voditelj je azila za pse u Nišu u kojem skrbi o 450 četveronožaca. Početkom ovoga mjeseca dobio je naredbu grada Niša da sve pse mora iseliti u 15 dana jer grad nema uvjeta za zbirnjavanje nesretnih životinja kojima sada prijeti eutanazija, piše Telegraf.

Pešić je zajedno s Udruženjima za zaštitu životinja Niš, “Zoo planetom”, “Pseća sreća” i Fondacijom za zaštitu životinja u Srbiji “FAPS” poslao pismo gradonačelniku u kojem je ukazao na činjenicu da je grad Niš odgovoran za rešavanje problema napuštenih pasa i mačaka.

- One životinje koje se trenutno nalaze u vlasništvu i pod patronatom Udruženja za zaštitu životinja Niš primarno su napuštene, a Udruženje njihovim zbrinjivanjem obavlja posao Grada i to bez korištenja njegovih sredstava i zbog toga ga Grad kažnjava. Ovu odluku Grada smatramo skandaloznom - stoji u pismu nakon kojeg je i pokrenuta online peticija za spas pasa koji su prisiljeni napustiti azil.

Foto: Facebook-profil Serbia's Forgotten Paws

Nju je do sada potpisalo više od 41.500 osoba, no mnogi ljubitelji životinja pokrenuli su i akciju fotografiranja s listom papira na kojem piše:“Save Sasha’s Dogs! The WORLD is Watching!“.

Vremena je još malo, a svi koji žele psiće spasiti od sigurne smrti mogu svoj potpis ostaviti ovdje.

>>Gradovi i općine izbjegavaju ugovor s azilom jer jedan napušten pas stoji 2000 kuna

Komentara 1

ME
Merlin
14:46 15.12.2014.

Bravo Nišlije! Tak se radi poso' ! Dosta terora države, grada ili općine i muljanja s našom lovicom dok pse ubijaju. Ista stvar je ovdje u Hrvatskoj; netko pobere lovu a pse ubiju svejedno. Treba toj mafiji stat na kraj. Ovo je dobar primjer kako se to radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije