Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lutala danima

Ajla se oštenila na hladnom betonu, u noći u kojoj je lijevala kiša

Ajla
Foto: Privatni album
1/10
28.11.2014.
u 20:44

Svojih 12 štenadi brižna mama ipak nije mogla dovoljno zaštititi, ostalo ih je sedam

Ajla nema ni godinu dana, a već je naučila kako nije lako biti mama. Svoju štenad na svijet je donijela na hladnom betonu, pored kuće u kojoj nije bilo nikoga da joj otvori vrata, u noći u kojoj je lijevala kiša.

- Kujica je po pričanjima jedno vrijeme lutala po Sesvetskoj Selnici. Iako je mlada, vrlo je brižna i ne želi se odvajati od svojih potomaka, želi ih stalno imati na oku – kažu u zagrebačkoj udruzi Futura daj šapu, koji su kujicu i njezinu štenad smjestili kod privremenih udomitelja. Iako je požrtvovna, Ajla svojih 12 štenadi nije mogla dovoljno zaštiti od hladnoće i kiše. Jedno je odmah uginulo, a još četvero pokosio je edem pluća.

- Ostalo ih je sedam i svi su dobro, nadamo se da će tako i ostati. No, Ajla je ostala bez mlijeka pa ih moramo hraniti na flašicu. Treba nam zamjensko mlijeko, a za mamu kvalitetnija hrana jer je jako mršava – kažu u Futuri. A onda na red dolaze podlošci, hrana za štenad, a kad dođe vrijeme i cjepiva.

Želite li im pomoći, novčane donacije možete uplatiti na račun udruge, HR1824840081102773431, Raiffeisen bank, a što im sve treba možete saznati i na telefon 091/538-3974.

Ključne riječi

Komentara 2

EV
evropljanin
12:54 29.11.2014.

stvarno je to najhladnija nacija koja postoji . bez osjecaja bez etike i bez svega sto ja smatram ljudskim.

Avatar bat 555
bat 555
23:24 28.11.2014.

E to je vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije