Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodno vrijeme

Agility je zabavan, družimo se s vršnjacima i psima, a u planu su nam i natjecanja

15.04.2015., Zagreb, Remetinecka 24  - Klub za obuku sluzbenih i sportskih pasa KOSSP. Agility tecaja za djecu. Ana Gasljevic, Vukobradovic i  pas Nala, Marta Ducic i pas Leda, Marta Svrtan i pas Stella, trenerica Sandra Pavlovic, Lea Tomic i pas Che. Pho
27.04.2015.
u 12:13


U KOSSP-u Zagreb četiri su polaznice prvog agility tečaja za juniore

U rukama spremne su poslastice i igračka. Kreću zajedno, psi ulaze u tunel, a Jana, dvije Marte i Lea trče na njegovu drugu stranu. Uz glasno 'bravo' nagrađuju pse, igraju se s njima i vraćaju na početak.

Jedan je to od zadataka koje Jana Gašljević Vukobradović, Marta Dučić, Marta Svrtan i Lea Tomić odrađuju na agility tečaju. Njih četiri polaznice su prvog tečaja za juniore u Klubu za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb. Dovela ih je želja da sa svojim psima postignu nešto više, ostvare posebnu vezu.

Sport za oboje

Najstarija među njima, Lea Tomić, ide u osmi razred. Njezino društvo je 15-mjesečni havanezer.

– Che jako voli agility, mada mu pažnju nekad odvuku i drugi psi, posebno kujice. Zabavno nam je i nije mi problem pronaći slobodno vrijeme – kaže Lea i dodaje da će svakako nastaviti s treninzima.

Desetogodišnja Jana Gašljević Vukobradović voli sport, a agility doživljava upravo tako, kao sportsku aktivnost koja pruža priliku da se bavi sa svojim psom.

– Nala ima 18 mjeseci, obiteljski je pas, a agility obožava. I dobro nam to ide – sigurna je Jana.

Marta Dučić oduvijek se htjela baviti agilityjem i konačno je dočekala da joj se želja ispuni. Svojoj dvogodišnjoj kujici Ledi sama je u vrtu postavljala poligon na kojem su se zabavljale.

– Mama je vidjela na Facebooku da će biti tečaj, a ja sam joj rekla da me svakako mora upisati – kaže nam Marta. Dodaje kako blizu stanuje pa joj nije problem doći do kluba, najčešće ide pješice, a ponekad i mama uskoči s prijevozom.

I desetogodišnja Marta Svrtan oduvijek je htjela na agility, maštala je o tome još dok je tata njezinu kujicu vodio na tečaj poslušnosti.

– Rekli su da bi Stella bila dobra na agilityju, a ona ga obožava – kaže Marta.

Dodaju sve četiri da je trenerica Sandra jako uporna i dobra učiteljica. Zbog agilityja imaju manje slobodnog vremena, nekad i zadaće pišu navečer, ali ne žale se. Veselje i sreća pasa nagrada su za sav trud.

Uče i poslušnost

Voditeljica tečaja Sandra Pavlović, dugogodišnja agilitašica s puno uspjeha, za svoje učenice ima samo riječi hvale.

–Radimo kombinaciju poslušnosti i agilityja, moraju naučiti kako će svojim psima biti autoritet. Imaju volje, vježbaju što im zadam, a psi su zainteresirani i 'nabrijani'. Napreduju iz sata u sat – kaže voditeljica.

Zadovoljna je i Ivana Gašljević Vukobradović.

– Jana je očigledno zadovoljnija, a između njih dvije stvara se posebna veza – kaže Janina mama.

A mlade agilitašice dodaju kako je ovo tek početak. I najavljuju, u planu su im i natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije