Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIMIR PERASOVIć

Žena mi je nesretna što sam izbornik, zna da ću biti na vjetrometini

Efes Pilsen's head coach Velimir Perasovic reacts during their men's Euroleague basketball game against Union Olimpija in Ljubljana October 20, 2010. REUTERS/Srdjan Zivulovic (SLOVENIA - Tags: SPORT BASKETBALL) Picture Supplied by Action Images
Foto: Reuters/PIXSELL
04.03.2015.
u 12:05

- Priča da gazim igrače obična je fama, podmetanje drugih trenera

Nakon odluke o tome da se za novog izbornika muške košarkaške reprezentacije postavi Velimir Perasović (50), jedan član Stručnog savjeta HKS-a u diskreciji je kazao:

– S Perasom smo dobili drugačijeg izbornika. Dakako, svi su oni drugačiji, no Peras uvijek postavlja visoke ciljeve i ne preza u realizaciji.

Perasovića prati glas da je trener kod kojeg nema milosti u intenzitetu rada.

Sin odustao od košarke

– Priča o meni kao treneru koji gazi igrače fama je koja često zna biti i podmetanje drugih trenera. Možda sam s vremenom omekšao, a možda sam se i opametio, no ne podnosim da se izađe na teren i kaže "danas ćemo malo lakše". Uvijek kada se dođe na posao treba raditi maksimalno. Ja nisam jednostavan za suradnju jer uvijek nešto tražim.

Kakav će njegov odnos prema igračima biti, vidjet će se i po tome tko će kada doći na pripreme.

– Ja bih volio da iz samih igrača izađe potreba da dođu što ranije, volio bih kada bi Tomić, Bogdanović i Šarić došli prvi. No, isto tako, ja se neću odreći Tomića ako on zamoli koji dan odmora više s obzirom na to da mu prvenstvo završava jako kasno. S obzirom na to da uvijek jako puno traži i od sebe, što bi mu bila veća zadovoljština nakon Eurobasketa – da svi budu zadovoljni kako Hrvatska igra, ali bez postolja, ili da osvoji medalju.

– U svakom slučaju to je medalja, da mi 13-godišnji sin Ivan kaže: "Bravo, tata". On je moj najveći kritičar i trenutačno je posve zaluđen košarkom i s nestrpljenjem čeka dan kada će moći zakucati.

Peras ima i starijeg sina, zove se Vice i prije nekoliko godina prestao je igrati košarku.

– Kako sam vidio da se muči s tom odlukom, kada ju je donio, bio sam ponosan na njega jer je pokazao da je pametan i sazrio mladi čovjek koji je sada već pri kraju studija ekonomije.

Kako je ostatak bliskog okruženja prihvatio njegovu odluku da postane izbornik nacionalne vrste?

– Supruga je u tome bila najnegativnija jer kao svaka pametna žena zna da će to biti i pritisak na obitelj, no nije se mogla boriti protiv tvrdoglavog magarca iz Stobreča – našalio se Peras na svoj račun i dodao:

– Mnogo je lakše za obitelj kada sam trener u inozemstvu jer tada nisam na vjetrometini kao ovdje, no supruga zna da, kada ja donesem odluku, promjene nema.

Odvojen od obitelji

Svih ovih godina, otkako dečki idu u školu, supruga i sinovi su u Splitu.

– To je najteže, biti odvojen od obitelji, no s obzirom na to da u ovom poslu stalno imate spreman kufer za selidbe, nismo imali pravo seljakati djecu sa svakim mojim novim angažmanom.

Izvan obitelji, tko je prvi saznao da će biti izbornik?

– Ljudi koji bi me susretali, recimo u samoposluzi. Nisam im mogao lagati, dok pred novinarima nisam htio ništa govoriti prije službene odluke Saveza.

>>Perasović: Svi izbornici imaju podršku prije, a ja je želim nakon Eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije