Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRABAR-KITAROVIĆ:

Vjerujem da ćemo svjedočiti dobroj košarci i lijepoj atmosferi

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/27
03.09.2015.
u 21:50

'Vjerujem da ćemo svjedočiti dobroj košarci, fer i korektnoj igri te lijepoj atmosferi u kojoj će pobijediti najbolji i najspremniji.'

Na glavnom zagrebačkom trgu održano je svečano otvaranje 39. Europskog prvenstva u košarci (5. - 20. rujna), kojem je domaćin i Zagreb (5. - 10. rujna). Svemu su prisustvovali uglednici iz svijeta politike i sporta, ali i deset tisuća znatiželjnika koji su sve to pratili s velikim zanimanjem.

Mogli su se vidjeti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker, gradonačelnik zagreba Milan Bandić, a bili su prisutni i Aleksandar Petrović, Stojko Vranković, Dino Rađa, Biserka Petrović, Mirko Novosel...

Program otvorenja bio je na visokoj razini, pjevalo se, plesalo, najavilo da će organizacija biti vrhunska i svi su izrazili nadu u sjajan plasman naše reprezentacije. Gradonačelnik Bandić obećao je da će Zagreb napraviti sve da se Grci, Slovenci i Gruzijci osjećaju kao doma, predsjednik Šuker najavio je da će organizacija i uvjeti za navijače i reprezentativce biti na najvišoj razini, a predsjednica je naglasila da će Hrvatska biti primjer svima te da će biti organizator brojnih drugih velikih sportskih manifestacija.

- Uoči samog početka Eurobasketa 2015 pozdravljam sve sudionike i želim im uspješno natjecanje. Vjerujem da ćemo svjedočiti dobroj košarci, fer i korektnoj igri te lijepoj atmosferi u kojoj će pobijediti najbolji i najspremniji. Ovo natjecanje mnoge će podsjetiti na veliku tradiciju hrvatske košarke, koja je u svojoj povijesti imala sjajnih reprezentativnih i klupskih momčadi, ponajboljih svjetskih igrača i nezaboravnih uspjeha - rekla je predsjednica.

Uz Zagreb, domaćinstvo su dobili Francuska (Lille, Montpellier), Njemačka (Berlin) i Latvija (Riga). No završnica će pripasti Francuzima jer su nogometni stadion pretvorili u košarkaško igralište i tamo će stati 27 tisuća navijača.

– Pratim košarku još od 1982. i nadam se da će se Eurobasketom vratiti ona nekadašnja uzbudljiva atmosfera - misli Valent Sakač, dok Mariel Klašnja priznaje da će obvezno pratiti svaku utakmicu. A što će sve doživjeti vidjelo se iz videopozdrava njemačke legende Dirka Nowitzkog i Francuza Borisa Diawa, te najava predsjednika HKS-a Ivana Šukera, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara i gradonačelnika Milana Bandića, koji je istaknuo da Eurobasket pokazuje kako je Zagreb spreman ugostiti velika sportska natjecanja. Europsko prvenstvo su otvorili predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Fibe, svjetske košarkaške federacije, Turgay Demirel, govoreći i o edukativnoj ulozi sporta.

Tijekom koncerta Prljavog kazališta sreli smo i Đuru Simona, oca našega reprezentativca Krune, koji je otkrio da od naših igrača očekuje puno, te izrazio nadu da će košarka opet zauzeti važno mjesto u hrvatskom sportskom životu.

>> Hrvatska dobila domaćinstvo Eurobasketa!

Komentara 9

KO
Korisniche
23:03 03.09.2015.

Mozda bih i pogleDao prijenos otvorenja no kad sam vidio tko sjedi u prvim redovima ugasio sam tv. Fakat smo ovce

JS
John_Smith
00:04 04.09.2015.

Sretno Hrvatska

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
00:22 04.09.2015.

Lolinda je mogla obuci dres repke, popet se Sukeru na ledja i zakucat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije