Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE

Obradović: Cedevita nas je prisilila na 21 izgubljenu loptu

Fenerbahče
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
21.09.2014.
u 23:52

U finalu turnira Fenerbahče je pobijedio Cedevitu sa 75:67.

Kao što je bio neočekivano dobro organiziran, zadarski predsezonski turnir završio je i na nevjerojatan način. S nevjerojatnom podudarnonošću rezultata.

U finalu turnira Fenerbahče je pobijedio Cedevitu sa 75:67, a upravo to bio je i iznenađujući ishod utakmice za peto mjesto između Zadra i euroligaša Galatasaraja (75:67). Sedamdeset pet koševa postigao je i pobjednik utakmice za 3. mjesto u kojoj je Alba svladala Darušafaku (75:68).

U završnici izjednačena finala prevagu turskom sastavu donijeli su jaki individualci. Najprije je Amerikanac Goudelock probio obranu i asistirao za zakucavanje Veselyja, a isto to Čeh je izveo i na dodavanje Preldžića za 66:62. Nakon toga, Amerikanac Hickman zabija sedam, a Goudelock svoj 20. koš što Feneru osigurava trofej, a američkom španeru status najboljeg igrača turnira.

Za ishod finala trener pobjednika Željko Obradović kazao je:

- Ovih osam razlike nije realan pokazatelj slike sa parketa jer smo ju napravili u posljednjoj minutu. Cedevita je potvrdila da ima najbolju organizaciju kontre i da igraju najbrže od svih nas na ovom turniru, a svojom agresivnošću prisilili su nas da imamo 21 izgubljenu loptu.

No, zato su Fenerovci šutirali trice za gotovo nevojerojatnih 71 posto (10-14), pri čemu ih je Goudelock pucao 4-4. Kod Cedevite jedini dvoznamenkasti bio je Zadranin Zubčić (10 koševa), no zato su svi zabili osim najboljeg vanjskog šutera Pilepića. Kao što je i obećao Repeša je utakmicu započeo sa 17-godišnjim Mazalinom (šest koševa za 11 minuta), a solidnih 10 minuta dobio je i godinu stariji Arapović (5 koševa).

- Najviše me veseli što uopće nismo trpjeli zbog minutaže naših mladih igrača - rekao je Cedevitin strateg Jasmin Repeša koji je, nakon finala, sa svojim igračima otišao na janjetinu.

Sa tri janjca počastili su ih organizatori turnira koji su se potrudili da nitko iz Zadra ne ode nezadovoljan.

>> Obradović: Cedevita igra najbolju kontru na turniru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije