Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Warriorsi bez Curryja poveli 2:0, Heat slavio u produžetku

Golden State - Portland
Foto: Reuters
1/5
04.05.2016.
u 09:54

- Naravno da sam razočaran. Odigrali smo sjajno tri četvrtine i očajno zadnju dionicu. Pokazali smo kako se možemo nositi protiv prvaka. Razočaravajuće je izgubiti utakmicu na ovakav način. Imali smo gostujuću pobjedu na dlanu - kazao je Portlandov trener Terry Stotts.

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi sigurno koračaju prema finalu Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u drugom dvoboju polufinalne serije pobijedili Portland Trail Blazerse 110:99 i poveli 2:0.

Warriorsi su ponovo nastupili bez najboljeg igrača Stephena Curryja i opasno 'visili' cijeli susret. Prvi puta na utakmicu su poveli tek pet i pol minuta prije kraja i potom serijom 16-6 odlučili dvoboj. Gosti su u prvoj četvrtini imali 13 koševa prednosti (32-19), u drugoj dionici i +16 (45-29), a na koncu treće je bilo 87-76. Tricom Klaya Thompsona 5:31 minute prije kraja domaćin je poveo 94:93, a potom u velikom zanosu zaključio utakmicu.

- U posljednjoj četvrtini smo zaigrali maksimalno angažirano. U prve tri četvrtine nismo pronašli pravi ritam, no u zadnjoj dionici smo posložili kockice - kazao je Thompson, sa 27 koševa najefikasniji igrač utakmice. Odlično je odigrao i Daymond Green sa 17 koševa, 14 skokova, sedam asistencija i četiri blokade, Andre Iguodala je dodao 15 koševa, Shaun Livingston 14, a Harrison Barnes 13 koševa.

- Loše smo ušli u utakmicu i cijelo vrijeme smo se tražili. Srećom, bilo je dovoljno vremena za povratak. Bila je to naša loša predstava, ali je na koncu dobro završila -  kazao je trener Steve Kerr.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Damian Lillard sa 25 koševa, dok je C.J. McCollum zabio 22 koša. Dvoznamenkasti broj koševa upisali su i Al-Farouq Aminu (14 ), Gerald Henderson (12) i Maurice Harkless (11).

- Naravno da sam razočaran. Odigrali smo sjajno tri četvrtine i očajno zadnju dionicu. Pokazali smo kako se možemo nositi protiv prvaka. Razočaravajuće je izgubiti utakmicu na ovakav način. Imali smo gostujuću pobjedu na dlanu - kazao je Portlandov trener Terry Stotts.

Treća utakmica je na rasporedu u subotu u Portlandu.

Zanimljivo je bilo i u Air Canada Centru u Torontu gdje je Miami nakon produžetaka pobijedio Toronto 102:96 i polufinalu Istoka poveo 1:0. Miami je veći dio susreta kontrolirao igru i mogao je daleko mirnije privesti susret kraju. Međutim, Raptorsi su u dramatičnoj završnici košem Kylea Lowryja. s centra izborili produžetak. 

Miami je 6,5 sekundi prije kraja susreta imao tri razlike (89:86) i loptu sa strane, no pogrešno su je izveli nakon čega je Terrence Ross izborio dva slobodna bacanja. Realizirao je samo jedno smanjivši na 89:87 3,3 sekunde prije kraja. Utakmicu je potom mogao razriješiti i Hassan Whiteside koji je imao dva slobodna bacanja, no zabio je samo jedno za prednost Miamija 90:87. U preostalom vremenu Lowry je očajnički opalio s centra i pogodio za 90:90 i produžetak. Zanimljivo, bila je to njegova prva trica na utakmici nakon što je prvih šest pokušaja promašio. U dodatnom periodu igre gosti su bili bolji i dobili su produžetak 12:6 za ukupnu pobjedu 102:96.

- Završnicu utakmice smo odigrali očajno. Načinili smo previše pogrešaka u tako važnom trenutku. Srećom, sve smo ispravili u produžetku - kazao je Dwayne Wade koji je zabio 24 koša uz šest skokova. Najefikasniji je bio Goran Dragić sa 26 koševa i šest skokova, a Joe Johnson je dodao 16 koševa i sedam skokova. U domaćim redovima najefikasniji su bili Jonas Valanciunas sa 24 koša i 14 skokova, te DeMar DeRozan sa 22 koša.

Druga utakmica je 5. svibnja ponovo u Torontu.

Rezultati susreta doigravanja NBA lige:

ZAPADNA KONFERENCIJA - polufinale

Golden State - Portland 110:99

(Golden State u seriji na četiri pobjede vodi 2:0)

ISTOČNA KONFERENCIJA - polufinale

Toronto - Miami 96:102 (produžetak)

(Miami u seriji na četiri pobjede vodi 1:0)

>> Oklahoma izjednačila protiv Spursa, Cleveland poveo protiv Atlante

Komentara 1

NO
nogogaz
11:25 04.05.2016.

slovenac Goran Dragić (miami) najefikasniji igrač utakmice! a Oblak najbolji eu vratar i najbolji igrač polufinala atletico -bayeren. Slovenci pobjedili u hokeju i ponovo se sele u najjaču svijetsku grupu na idućem svjetskom prvenstvu. Anže kopitar, slovenac, prima od 20-300 mio eur godišje, slično kao i Dragić... nijedan hrvatski sportaš nije u tom rangu.... a najbolji po zaradi iz bivše juge je srbin Novak Djoković. ........... na sreću slovenija je igrala skoro bez prve ekipe u košarkarskom prvenstvu u zagrebu. .... samo želim i nadam se, da hrvati oborimo što prije te rekorde i dokažemo, ko smo i šta smo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije