Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Zagrebu

Vučići "grizu": Najpoznatija samostalna hrvatska škola košarke slavi 20. rođendan

Košarkaška škola Vučići
06.05.2016.
u 22:59

Od 1996. pa do danas ovu je školu košarke pohađalo 20 tisuća djece, a u jednom trenutku treninzi su se odvijali u 75 osnovnih škola

U Boćarskom domu i Atletskoj dvorani Zrinjevac, ovu će subotu od jutra do navečer (od 9 do 21 sat) odzvanjati škripa tenisica i zvuk košarkaške lopte. Jer, te dvije dvorane bit će poprište međunarodnog turnira za dva uzrasta - dječaka do 12 godina i mlađih kadeta (do 14 godina).

Klub domaćin jest KK Vučići, škola košarke koja danas slavi 20 godina postojanja. A sve je još davne 1996. pokrenuo košarkaški entuzijast Šime Kumanović kojem se poslije pridružio Ante Vlašić pa je sve krenulo kao KK Vučići Cibonina škola košarke. Nažalost, Cibona nikad nije istinski financijski stala iza tog projekta pa su to danas dva kluba koji će se na ovom turniru i nadmetati.

- Mi smo klub za mlađe uzraste, za košarkaše do 15 godina pri čemu talentiraniji dečki od 12 godina idu u Cibonu, a ostali ostaju kod nas. Tomu je tako zato što mi već godinama nemamo uvjeta za ozbiljniji rad starijih uzrasta od 12 godina jer od Grada Zagreba za to što radimo ne primamo niti kune. A imamo našu školu košarke u 16 zagrebačkih škola - priča Kumanović i sa sjetom se prisjeća sretnijih dana:

- Nekad smo imali školu košarke u 75 osnovnih škola, šest u Karlovcu te po dvije u Sisku i Zaprešiću. Nažalost, izgubili smo većinu tih škola, ali ne zato što smo loše radili, već zato što nismo imali zaleđe pa su nam te škole uzeli veći klubovi poput Cedevite.

Osim hrvatskih klubova (Vučići, Cibona, Crkivenica, Flumen Sancti Viti, Dubrovnik, Zagreb), na svečarskom turniru nastupit će i slovenske momčadi Olimpija i Janče.

>>Novosel: Dogovora Eurolige i Fibe neće biti, odlučit će sud

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije