Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEKSANDAR PETROVIĆ:

Vjerovnike s Fibe čekat ćemo još samo do petka

Aco petrović
Igor Kralj/PIXSELL
18.08.2014.
u 13:02

- Ako se ne dogovorimo mi onda aktiviramo plan B, a pravni i financijski stručnjaci će vam reći kojim će putem Cibona krenuti - kaže Aco.

Aleksandar Petrović, Bandićev povjerenik za Cibonu, sazvao je drugu presicu kako bi javnost, a i vjerovnike, upoznao s "prolaznim vremenima" u akciji spašavanja kluba. Ponajviše je govorio o tome do kuda se došlo u pregovorima s igračima koji klub blokiraju na Fibi (Tomas, Markota, Vrbanc, Giriček).

- Došlo je vrijeme da nakon dvije, a s nekima i tri runde razgovora, podvučemo crtu i da javnosti predočimo do kuda smo došli. Sve što je i prije bilo ponuđeno vjerovnicima stoji i sada pri čemu od njih očekujemo da se do petka izjasne o našoj ponudi. Ako do tada ne budemo imali jednoznačne odgovore, da su sva četvorica "za", Cibona se okreće drugom scenariju.

Ponovimo još jednom, što se to nudi vjerovnicima odnosno četvorici bivših igrača kluba?

- Od osam milijuna kuna koje traže mi im nudimo isplatu do 1. rujna 50 posto njihovih potraživanja u što ulaze glavnica, kamate i troškovi za pokretanje postupka. Ostatak dugovanja ušao bi u proces koji bi bio definiran datumima, kroz koji bi vjerovnici dobili još 25 posto. Sveukupno, to je 75 posto u odnosu na svotu koja je na Fibi.

A što ako do petka ujutro četvorka na Fibi ne bude "za". Što onda?

- Ako se ne dogovorimo mi onda aktiviramo plan B, a pravni i financijski stručnjaci će vam reći kojim će putem Cibona krenuti. A to je, čini mi se, kudikamo lošija opcija za vjerovnike na Fibi od ovih 75 posto koji su na stolu.

U tom slučaju Cibona će sezonu igrati s igračima koji su i lani igrali za ovaj klub, ali i sa onima koji dolaze iz hrvatskih klubova, a bez onih koji su u trenutku pokretanja postupka blokade na Fibi (a to je bilo negdje početkom rujna 2013.) imali ugovor s hrvatskim klubovima.

- Zbog toga sam već sredinom tjedna počeo razgovarati s trojicom igrača koji nas zanimaju, koji su nam dostupni i unatoč Fibinoj blokadi, a to su jedan razigravač, jedan šuter i jedan igrač u reketu. Žurba je zbog toga što naši treneri moraju znati što prije s kakvom će momčadi raspolagati. Ako se s ukine blokada, onda je to jedna momčad, a ako se ne skine onda je drugačija.

Jedan od dostupnih bio im je i 17-godišnji Ante Žižić koji je u ponedjeljak odradio prvi trening s momčadi. Splitov je izdanak, prošlu je sezonu igrao za A-2 ligaša iz Kaštela i velika je nada hrvatske košarke.

- Za njega je bolje da trenira nego da sluša s kakvim se problemima suočavamo - zaključio je Petrović.

>> Cibona se nagodila s Blassingameom i on odlazi iz kluba

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
21:55 20.08.2014.

Zasto si platio Blessa a niste druge igrace???? sramite se

RI
ricovl
14:58 18.08.2014.

Kako će Cibona moći igrati s igračima iz hrvatskih klubova, ako Split (koji ima puno manji dug) od početka prošle sezone ne može registrirati ni domaće igrače?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije