Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELJKO MRŠIĆ:

Početak 
je sezone, još se nismo uigrali

Veljko Mršić
Igor Kralj/PIXSELL
03.10.2015.
u 10:00

Cedevitina pojačanja White i Pullen na premijeri se nisu baš snašla

Košarkaši Cedevite teže nego što to rezultat pokazuje svladali su Igokeu sa 67:56 u prvom kolu ABA lige. U redu, imali su domaći i dvadesetak razlike, ali su se gosti serijom trica vratili u igru i opasno prijetili sve do samog kraja kada je Tomislav Zubčić pogodio tricu za nedostižnih 11 koševa razlike. Sastav koji u svojim redovima ima nekoliko hrvatskih reprezentativaca (Žorić, Bilan, Babić), jednog od najboljih igrača SP-a do 19 godina (Arapović), MVP-a EP-a do 16 godina (Musa), te još reprezentativce BiH (Gordić) i Gruzije (Pullen) morao je puno lakše doći do pobjede.

Bilo je dosta muke

– Imali smo priliku vidjeti ono što se događa u početku sezone. Bilo je tu dosta muke, a momčadi su još neuigrane. U prvom dijelu smo odigrali dobru obranu, ali u trećoj četvrtini jako nam je patio obrambeni skok i Igokea se vratila u utakmicu. U zadnjoj četvrtini došli su potom na četiri koša zaostatka, no promjenom obrane uspjeli smo zaustaviti njihov protok lopte u napadu i natjerali ih na neke teške šuteve koje su promašili. Što se tiče novih igrača, njihova reakcija je očekivana. Svatko od njih želio se dokazati i očekivano je da im je potrebna prilagodba – istaknuo je Veljko Mršić, trener Cedevite.

Mislio je trener prvenstveno na Amerikance Whitea i Pullena koji se blago rečeno nisu snašli. Obojica su imali šut ispod 40 posto.

Napravili razliku, pa stali

– Prva utakmica je uvijek najteža. Napravili smo razliku u prvom poluvremenu, ali poslije smo im lagano dopustili sedam napadačkih skokova u prvih sedam minuta. To ih je vratilo u utakmicu, a mi smo malo ušli u nervozu, no na kraju smo izvukli pobjedu i to je najbitnije – istaknuo je Zubčić.

>> Cedevita pobjedom protiv Igokee otvorila ABA ligu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije