Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele pojačanje

Mršić želi uz sebe Atomsku muhu Pozzecca

Gianmarco Pozzecco
Foto: Daniele Badolato/LaPresse
01.07.2015.
u 09:40

Poz je bio luckast igrač, iznimno temperamentan virtuoz

Premda nam to nitko nije htio otvoreno potvrditi, čini se da hrvatski košarkaški prvak dovodi senzacionalno pojačanje iz inozemstva, ali ne igračko. Naime, za pomoćnog trenera Veljka Mršića (43) na Velesajam, navodno, stiže bivši talijanski reprezentativac Gianmarco Pozzecco (42). Jer, dojma smo, upravo je to taj tajanstveni trener iz inozemstva o kojem je Mršić dan prije govorio u šiframa.

– Rekao sam treneru da može slobodno dovesti koga hoće. Kada mi javi koga trebam "završiti" ugovorom, ja ću to i učiniti – kazao nam je sportski direktor Matej Mamić, pomalo razočaran što će Cedevita u ždrijebu Eurolige biti tek u posljednjoj jakosnoj skupini.

Često u sukobu s trenerima

Mršić i Pozzecco igrali su zajedno u Vareseu (u sezoni 1998./99.) i iz tog su vremena dobri prijatelji pa Cedevitin novi trener očito ne sumnja u njegovu lojalnost, a s druge se strane nada da može puno dobiti zahvaljujući njegovoj lucidnosti.

A kao igrač, 181 cm visoki Pozzecco bio je doista lucidan razigravač, ali i luckast igrač kojeg su zvali "La Mosca Atomica" (Atomska muha). Da igra nogomet, rekli bi da je fantazist. Bio je tip igrača koji svoju momčad može izvući iz kaljuže, ali je, kad nema svoj dan, može i uvesti u najdublje blato. Zbog burnog temperamenta i ekscentrična karaktera navijači su ga voljeli, no često je bio u sukobu s trenerima pa je tako zbog jednog takvog sukoba s Bogdanom Tanjevićem i izostavljen s popisa reprezentativaca za Eurobasket 1999. na kojem je Italija osvojila zlato. U reprezentaciju ga je vratio Carlo Recalcati pa je Poz bio dio talijanske vrste koja je 2004. u Ateni osvojila olimpijsko srebro.

Što manje Amera u Serie A

Kao trener prve momčadi radio je dosad u dva kluba. "Udrugu veterana" pod imenom Orlandina Basket uveo je najjaču talijansku ligu (Serie A), dok je s Vareseom, klubom u kojem je proveo najviše igračkih godina, bio manje uspješan. No i u tom poslu njegov je temperament ostavio traga pa se tako svom verbalnom silom obrušio na kolegu trenera koji ga je obezvrijedio nakon svoje pobjede.

Poznat kao osoba koja se ne libi reći svoje stajalište, nedavno je kazao da je u finalu Serie A navijao za Reggio Emiliju jer je Sassari imao previše stranaca odnosno Amerikanaca.

>> Aco Petrović: Cedevita je stala na pogrešnu stranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije