Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER CEDEVITE

Veljko Mršić: Domaći teren više nam nije bitan jer i u gostima pobjeđujemo

Veljko Mršić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
14.02.2016.
u 13:01

– Po meni prednost domaćeg terena neće biti posebno važna jer mi smo pokazali ove sezone da možemo jako dobro odigrati u gostima. Puno je važnije hoćemo li biti kompletni. Ovo jest paklen teren, no mi smo i bez tri igrača bili u igri za nešto više dok se oni na kraju našim pogreškama nisu odvojili – ističe trener Veljko Mršić

Bez tri važna igrača, Babića, Arapovića i Žorića, Cedevita se u Beogradu u euroligaškoj utakmici provela kao bosa po trnju. Sa skraćenom rotacijom i odveć poroznom obranom izgubili su Zagrepčani u vrelom Pioniru 74:94 pa smo trenera Veljka Mršića priupitali što mu to govori u svjetlu vrlo mogućih međusobnih predstojećih utakmica polufinala doigravanja ABA lige.

Samo da budemo kompletni

Hoće li presudno biti to da Cedevita sačuva prednost domaćeg terena, što podrazumijeva da za devet dana ne smije izgubiti još jednu beogradsku utakmicu, ovaj put protiv Partizana u dvorani poznatoj kao Hala sportova u Novom Beogradu.

– Po meni prednost domaćeg terena neće biti posebno važna jer mi smo pokazali ove sezone da možemo jako dobro odigrati u gostima. Puno je važnije hoćemo li biti kompletni. Ovo jest paklen teren, no mi smo i bez tri igrača bili u igri za nešto više dok se oni na kraju našim pogreškama nisu odvojili – ističe trener Veljko Mršić, slično misli i njegov pomoćnik Gianmarco Pozzecco:

– Pitali su me domaći novinari što mislim o ovakvoj atmosferi, a ja sam rekao da je bila takva da sam poželio istrčati na teren. No, nije to nešto što je nepremostivo, a imali smo i odlično suđenje. Uostalom, slažem se s Veljkom kada kaže da ovakva atmosfera može biti i poticajna.

Nije kao u Euroligi

Koliko će biti važno u polufinalu imati jednu utakmicu više na domaćem terenu, pitali smo i kapetana Miru Bilana.

– Po meni to neće biti presudno, no činjenica jest da je lakše igrati domaću utakmicu više. Može nam to koristiti jedino u smislu toga da oni jednom manje imaju impuls s tribina koji ih nosi. Doduše, lani smo s njima igrali finale i navijanje nije bilo ni približno ovome. Dođu ljudi, ali oni ne navijaju kao u Euroligi, valjda zbog stava njihovih navijača prema ovoj regionalnoj ligi.

Cedevitu danas u 19 sati dočekuje Metalac u ABA ligi.

>>Cibona izborila ostanak u ligi: Balić uživao, a Petrović čupao kosu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije