Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELJKO MRŠIĆ

Prvi nam je cilj da boljom igrom privučemo više publike

Veljko Mršić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
30.06.2015.
u 12:20

'Sportski direktor Mamić pridružit će mi se u Las Vegasu. Imamo jasnu ideju što idemo gledati.'

Cedevitu će kroz Euroligu, ABA ligu i domaća natjecanja ove sezone voditi dosadašnji pomoćnik prvog trenera Veljko Mršić (43).

Mršića smo telefonskim pozivom jučer zatekli na Korčuli gdje se odmara prije odlaska na sastanak trenera Eurolige odnosno prije puta na ljetne NBA lige u Orlando i Las Vegas.

- Sportski direktor Mamić pridružit će mi se u Las Vegasu. Imamo jasnu ideju što idemo gledati, želimo momčad ojačati sa tri stranca, na poziciji razigravača, niskog krila i igrača koji može igrati na mjestu centra i krilnog centra. O tome će ovisiti drugi naši potezi u prijelaznom roku - kaže Mršić.

U Ameriku po igrače

O tome će ovisiti i hoće li ponovo surađivati s Markom Tomasom.

- Tomasu je istekao ugovor, no kada je zdrav, on je najbolji hrvatski igrač na poziciji trojke.

Stranci bi mogli znatno utjecati i na stil igre.

- Tek kada definirate momčad možete definirati i stil igre, a zasad je za to prerano. Dakako, svi treneri žele vrhunsku obranu, da im momčad trči brzo i atraktivno, no za takvo što treba i vrhunska selekcija.

U radu s tom momčadi Mršiću bi moglo pomagati i jedno poznato igračko ime, koje još nije htio obznaniti. Bilo kako bilo, ovo će za njega biti možda i presudna prilika u karijeri.

- Presudna je preteška riječ, no da je ovo najbolji posao koji sam dosad imao to je činjenica jer ću prvi put raditi u klubu koji je maksimalno uređen. A i moći ću dovesti jako dobre igrače. Prvi nam je cilj da dobrom igrom privučemo što više publike.

Predsjednik kluba Mladen Veber obećao je da će proračun za momčad biti veći nego prošle sezone, ali i da će on u Euroligi i regionalnoj ligi tražiti stubu više.

Susret s Repešom

- Cedevitini ciljevi su uvijek veliki, a taj mali korak koji vas dijeli do velikog uspjeha ponekad je najteže napraviti. Hoćemo li doći u priliku da uđemo u Top 16 Eurolige znatno će ovisiti i o ždrijebu.

U Barceloni će se Veljko Mršić vidjeti i sa svojim dosadašnjim šefom Jasminom Repešom koji je preuzeo bogati Milano.

- U kontaktu smo i telefonski se čujemo. Neće mu biti lako u Milanu - zaključio je Mršić.

>> Veljko Mršić naslijedio Repešu na klupi Cedevite

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije