Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kasnile plaće

Velik udarac za Cibonu: Kuridža odlazi u Češku

Marko Jagodić Kuridža
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
01.01.2016.
u 21:10

Cibona je u samo nekoliko dana ostala bez dvojice igrača jer je ispisnicu zatražio (i dobio) branič Dominik Mavra koji je otišao u Poljsku.

Nakon mukotrpno izborene vrlo vrijedne pobjede u Ljubljani protiv Olimpije, Cibona je doživjela težak udarac i ostala bez vrlo važnog igrača. Nakon tri i pol sezone vjernosti, startni krilni-centar Marko Jagodić Kuridža (28, 205 cm) zatražio je raskid ugovora na što je, kašnjenjem plaća, i stekao pravo.

Kuridža je u bio borbeni duh Cibone, nerijetko i najkorisniji igrač vukova na terenu, i ta će energija Mulaomerovićevoj momčadi nedostajati upravo onoliko koliko će dobro doći Nymburku, novoj destinaciji ovog pouzdanog košarkaša.

U dresu najjačeg češkog kluba Kuridža će igrati u jačem natjecanju jer negdašnji sudionik ABA lige sada nastupa u vrlo jakoj VTB ligi. Nymburk je iskoristio nezahvalnu financijsku situaciju u kojoj se Cibona nalazi, a Marko je odlučio okušati se negdje drugdje.

Kako saznajemo iz kluba, Cibona neće izaći na tržište u potrazi za novim igračem na toj poziciji nego će novi trener Mulaomerović morati prestrojiti momčad i vidjeti koliko na toj poziciji može dobiti od iskusnog Hukića, može li koju minutu na četvorci odigrati iskusni Andrija Žižić odnosno 18-godišnji Nik Slavica.

Tako je Cibona, u samo nekoliko dana, ostala bez dvojice igrača jer je, koji dan prije, ispisnicu zatražio (i dobio) branič Dominik Mavra koji je otišao u Poljsku, u klub Dabrowa Gornicza kojeg vodi Dražen Anzulović. A tamo bi, kako neslužbeno saznajemo, mogao završiti i Zadrov centar Drago Pašalić.

>>Cibona umalo ispustila prednost od 20 koševa, Krušlin zabio za pobjedu

Komentara 4

GV
golub Vaso
22:38 01.01.2016.

Malo je reći sramota, najbolji igrač cibone od odlaska šarića.

Avatar links
links
08:02 02.01.2016.

Pa zar nije klub sredjen, zar nije Aco to posložio??? ili je to priča za javnost?

AP
apoxiomen007
11:17 02.01.2016.

Stabilan klub? Ode jedan od glavnih igraca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije