Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao i izrael

Uz šou Stipčevića, Hrvatska i Španjolska jedine nepobijeđene ovog ljeta

Hrvatska - Izrael
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/19
28.08.2015.
u 23:14

Hrvatska pokazala da može pobijeđivati i bez tri startera – Bogdanovića, Šarića i Tomasa.

Pred 4.000 gledatelja i nešto živahniju Arenu, Hrvatska se zadržala u ekskluzivnom klubu nepobijeđenih reprezentacija ovo ljeto u kojem je još samo Španjolska. U posljednjoj provjeri uoči Eurobasketa, Hrvatska je pobijedila Izrael (86:76).

Bez tri igrača iz startne petorke, bez ozlijeđenih Tomasa (list), Bogdanovića (gležanj) i Šarića (oko) te sa Draperom koji je još daleko od prave forme naši su uspjeli ostati netaknuti. Dogodilo se to zahvaljujući šou razigravača Roka Stipčevića (15 koševa) koji je u posljednjoj četvrtini imao niz od 11 koševa (tri trice).

U trećoj četvrtini odličnu je šutersku dionicu imao Rudež (15 koševa), Tomić je ubacio 11, dvoznamenkast je bio i Simon (11 koševa), a cijelu utakmicu jako dobro je odigrao kapetan Roko Ukić. A on je u prvom dijelu bio i naš najbolji pojedinac (12 koševa), dok su se svi ostali napadački mučili.

Još problematičnije bilo je u obrani koja je za poluvrijeme primila čak 43 koša što je daleko najviše ovog ljeta. Posve je iznenadio Yivzori koji je u drugoj četvrtini pogodio sve četiri trice, a njegova je momčad u prvom dijelu pucala trice za 75 posto (6-8). 

Inače, Izraelci su u seriju pripremnih utakmica krenuli sa 0-6, a prvu pobjedu izborili su upravo na zagrebačkom turniru i to protiv Estonije. Večeras je njihov najbolji čovjek bio NBA igrač Omri Caspi (23 koša). 

Izraelci su jako zadovoljni kako su bili primljeni u Zagrebu pa su se naveliko zahvaljivali domaćinima. Kao i obično, s njima su bila i dva agenta Mosada, kako bi zaštitili igrače i stručni stožer u slučaju da ih ugroze muslimanski ekstremisti ili bilo tko drugi antisemitski raspoložen. 

S obzirom da u Zagrebu takvih opasnosti nije bilo bila su im dovoljna samo dva agenta, no to za nastup na Eurobasketu, u skupini u Montpellieru, neće biti dovoljno. Jer, na jugu Francuske puno je muslimana pa su u Izraelskom košarkaškom savezu procijenili da će im tamo trebati pet vlastitih agenata koji će biti članovi njihove trideseteročlane delegacije. 

Zbog toga su pri ždrijebu molili Boga da dopadnu u skupinu u Rigi ili u Zagrebu, a nikako u Montpellieru, a ponajmanje u Berlinu jer je Nijemcima zemlja partner Turska. A zbog njih Nijemci nisu mogli pozvati Izraelce na jedan pripremni turnir jer su to tako tražili Turci. 

Boravak izraelske košarkaške reprezentacije u Zagrebu bila je prilika da izvidimo kakva je situacija u svezi sa Draganom Benderom i onim naklapanjima da možda iza njegova ovoljetnog neigranja stoji Izraelski košarkaški savez. No, čini se da oko toga ne bi trebalo strahovati jer bi Bender, da bi dobio državljanstvo, trebao ili preći na judaizam ili bi morao oženiti Izraelku. 

>>Mario Hezonja predvodio košarkaše u visokoj pobjedi protiv BiH!

Komentara 12

MO
mojazemlja
23:46 28.08.2015.

I opet?? bez grba na dresu...

Avatar AG
AG
06:22 29.08.2015.

Dres Hrvatske košarkaške reprezentacije bez hrvatskoga grba protivno je pravilniku! HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ PRAVILNIK O DRŽAVNIM REPREZENTACIJAMA Članak 5. Boje dresova i opreme državnih reprezentacija su crvena i bijela. Na prednjoj lijevoj strani dresa, u visini grudi, nalazi se grbnalazi se grb Republike Hrvatske.

PO
PowerPoint
08:15 29.08.2015.

Ovaj članak je klasičan primjer kako jedan tekst bez ikakvog razloga, umjesto o košarci, može biti dominiran temom o muslimanskim ekstremistima koji prijeti izraelskim košarkašima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije