Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi slave

Uspjeh košarkaša BiH ujedinio regiju: 'Još nismo ničega svjesni'

bihkadetikosarka
Foto: FIBA
17.08.2015.
u 12:16

- Nevjerojatan je osjećaj, još nisam shvatio da smo pobijedili. Kada ste prvak Europe, to je malo čudno, a pogotovo kad ste iz Bosne i Hercegovine.

Sportsku priču na koju nitko nije ostao imun ispisali su kadeti košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji su osvojili zlatnu medalju na Europskom prvenstvu.

U finalnoj utakmici protiv domaćina Litve, jedini koji su navijali za BiH  bile su njihove kolege iz susjednih zemalja.

"Bosna, Bosna!", klicali su mladi košarkaši Srbije i Crne Gore koji su našli svoje mjesto na tribinama. Bivša zajednička država je bila na nogama, u euforiji i u navijanju vodila mlade bosanske šampione do povijesnog uspjeha koji se toliko dugo čekao. 

Džanan Musa je priredio i priču koja će se još dugo prepričavati po europskim košarkaškim krugovima. 204 visoki bosanski dijamant zadivio je cijelu europsku pozornicu. Hladne glave u finalu "utrpao" je domaćinima velikih 33 poena. 

- Nevjerojatan je osjećaj, još nisam shvatio da smo pobijedili. Kada ste prvak Europe, to je malo čudno, a pogotovo kad ste iz Bosne i Hercegovine. Još nismo ničega svjesni, rekao je zlatni Musa u izjavi za sarajevsku Antenu. 

Najkorisniji igrač Europskog prvenstva, 16-godišnji Musa, briljirao je u svim segmentima statistike - u prosjeku 23,3 poena, 9 skokova i 6,3 asistencija. Europski parketi spremni su za nove predstave mladog Muse, a cijela regija s nestrpljenjem iščekuje nove povijesne sportske uspjehe.

>>Bosna i Hercegovina je novi prvak Europe u košarci!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije