Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA - LIMOGES

Ukić: Euroliga bez hrvatskog kluba bila bi za nas katastrofa!

Roko Leni Ukić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
28.11.2014.
u 14:48

- Markota? 
To je pitanje za vodstvo kluba. Ne želim voditi klupsku politiku – kaže Roko.

U Draženovom domu Cedevita će večeras ugostiti Limoges (19.30). S po jednom pobjedom iza sebe (1-5), francuski i hrvatski prvak susrest će se na euroligaškom raskrižju, jer onaj tko izgubi, taj će izgubiti i izglede za prolaz u drugi krug. Svjestan je toga i Cedevitin kapetan Roko Ukić, koji u prvom dvoboju ovih sastava nije igrao:

– Doista, ako izgubimo, onda je gotovo. Bilo bi dobro da dobijemo iz više razloga, ne samo radi Eurolige nego i radi samopouzdanja. Imali smo nesreću da smo dvije utakmice izgubili "u fiksu" pa se sada nadam da ćemo imati malo više pameti.

Nije li od topa 16 Eurolige za ovaj sastav Cedevite Eurokup primjerenije okruženje, pitamo kapetana.

– Teško je meni to komentirati jer to je pitanje politike kluba. Dok postoje izgledi i dok sam na terenu, ja ću uvijek težiti pobjedama i u najjačoj konkurenciji. Po meni nijedna euroligaška utakmica nije nemoguća misija, a i 20 posto izgleda su izgledi. Ta nisu to utakmice protiv američke reprezentacije pa znaš da se mora dogoditi čudo. U svakoj utakmici Eurolige uvijek imaš 20 posto izgleda. Znam to dobro jer, dok sam igrao za vrhunske klubove, znalo se dogoditi da izgubimo i kada smo bili veliki favoriti.

Počelo se pričati o pojačanjima, pa tako i o Damiru Markoti. Koliko bi pak jedinom pravom centru Bilanu dobro došla neka snažna i skočna pričuva?

– To nije moja domena i ne bih htio špekulirati. To je pitanje za struku i vodstvo kluba. Ja ne želim voditi klupsku politiku.

Ali zacijelo želi dobiti loptu u posljednjem napadu svoje momčadi, u utakmici na jednu loptu, kao što je bila ona protiv Crvene zvezde. Povela se rasprava je li tu loptu trebao dobiti upravo Ukić umjesto Ante Delaša.

– Treba biti realan. Ja sam prije toga sedam minuta sjedio na klupi, a ušao sam 40 sekundi prije kraja. Osim toga, Ante je prije toga ubacio 10 koševa pa je razlog da to baš bude on i postojao. Ja nikad nisam bježao od posljednje lopte, no to je bila odluka trenera koju ja apsolutno poštujem.

Cedevitašima, pa tako i Ukiću, poraz protiv zvezdaša teško je prihvatiti.

– Izgubili smo za jedan koš od izravnog rivala u utakmici u kojoj smo se uvjerili da su zvezdaši pobjedivi, da nisu izvanzemaljci kakvima su se činili do sada.

Kakva je kapetanova ocjena nakon prvih šest utakmica u Euroligi?

– Za ovih 1-5 ne može biti dobra ocjena, a već da imamo jednu pobjedu više, ona bi bila pozitivna. Šteta što smo kiksali protiv Albe i moja je želja da do posljednjeg kola "ostanemo živi" i da otputujemo u Berlin. Pobjeda nad Albom dovoljna nam je za prolaz.

Sve se više spominje zatvorena Euroliga.

– Ako to bude bez hrvatskog kluba, to će biti katastrofa. Sada se čini da je Cedevita jedini ozbiljan kandidat – kaže Ukić.

>>Cedevita mjerka Cibonina Damira Markotu Šveđu

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
20:50 28.11.2014.

nije katastrofa nego realnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije