Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orlando kids kup

U Dubravi igraju najbolji mladi košarkaši s ovih prostora

Božićni Orlando Kids kup
Foto: Večernji list
1/16
24.12.2014.
u 22:41

Favoriti se znaju, Split stiže kao prvak Hrvatske u ovoj generaciji, snažna je i Cedevita, Partizanova škola je uvijek jaka, a odlično se radi i u Sloveniji...

Kakav će to biti košarkaški sudar divova na XII. Božićnom Orlando Kids kupu za mlađe kadete što se od petka do ponedjeljka igra u zagrebačkoj Dubravi. Na jednom mjestu okupit će se sve najbolje momčadi iz Hrvatske (Split, Cedevita, Dubrava, Cibona, Zagreb, Zadar, D. Petrović iz Šibenika, Kastav iz Rijeke), Sloveniju će predstavljati Krka i Union Olimpija, iz Bosne i Hercegovine stižu Spars i Brotnjo, iz Njemačke berlinski Tusli, iz Srbije beogradski Partizan, iz Italije Ravenna, a iz Mađarske DKKA Szekesferervar. 

Nema dvojbi, na jednom mjestu okupit će se svi najbolji košarkaši s ovih, a i širih prostora, rođeni 2001. godine. Zanimanje je iznimno, u Dubravu stižu i brojni skauti klubova, koji žele vidjeti što tržište košarkaških klinaca nudi.

U dvije dvorane u Dubravi igrat će se od jutra do mraka, organizatori na čelu s neumornim Krešimirom Galićem Mokom i Borisom Gnjidićem brinu se i najsitnijim detaljima. 

U skupini A su Cedevita, Union Olimpija, Kastav i Tusli, u skupini B igraju Split, Krka, Cibona i DKKA, skupina C ponudit će duele Zagreba, Sparsa, Zadra i Ravenne, a u skupini D sučelit će se Partizan, D. Petrović, Brotnjo i domaćin Dubrava.

Favoriti se znaju, Split stiže kao prvak Hrvatske u ovoj generaciji, snažna je i Cedevita, Partizanova škola je uvijek jaka, a odlično se radi i u Sloveniji... Uostalom, baš Krka i Union Olimpija do sada su jedini osvajali Dubravin turnir od momčadi van Hrvatske. Uz njih, pobjednici su još bili Prvi koš Zadar, Dubrava (tri puta), Cedevita, Fenix, Cibona, Zadar i Zagreb. Nezahvalno je bilo što prognozirati, košarkaški stručnjaci koji prate mlađe kadete tvrde da će sve utakmice biti neizvjesne i da će odlučivati sitni detalji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije