Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna igra

Trener Vogel je klicao Rudežu: Idemo Damo, vruć si!

Damjan Rudež
Foto: VL
27.01.2015.
u 09:15

- Nije nam lako, ni trenerima ni igračima, nositi se s čestim porazima - rekao je Rudež.

Znali smo da će i ta utakmica doći, pa makar čekali da prođu 34 njegova nastupa. Predobar je Damjan Rudež šuter da i on ne bi bio junak barem jedne NBA utakmice, a upravo je to bio u pobjedi Indiane u gostima nad Orlandom (106:99).

Četiri trice u četvrtoj

Damo je na Floridi igrao čak 29 minuta i postigao 18 koševa, što je najviše u njegovoj kratkoj NBA karijeri. Čak 16 koševa, među njima i četiri trice, postigao je u posljednjoj četvrtini i tako pomogao svojoj momčadi da –9 preokrene u pobjedu i prekine niz od sedam poraza.

Nakon pobjede, hrvatski junak utakmice kazao je:

– Svaki niz poraza je drukčiji, ali zajedničko im je to da su svi užasni. Teško su nam padali, posebice jer je riječ o klubu koji je naviknut na pobjede i pozitivno ozračje. Nositi se stalno s porazima teško je svima nama, i igračima i trenerima.

Nakon što je postigao tricu za 88:90, Rudež je izveo ove sezone svoje drugo zakucavanje, za 90:90. U tom trenutku klupa Pacersa izgledala je kao najsretniji kutak Amerike. Zbog pobjede je posebno bio sretan trener Frank Vogel koji je klicao nakon utakmice:

– Idemo Damo. Vruć si!

Nakon utakmice Pacersi su slavili kao da su osvojili neki naslov, što je Rudež objasnio ovako:

– To je samo bio znak koliko smo tu pobjedu žarko željeli. U teškim vremenima moramo svi biti složni i nadam se da će to za nas biti prijelomni trenutak sezone. Prije utakmice gledali smo naš omjer (15-30) i rekli sami sebi da smo puno bolja momčad od toga što brojke pokazuju. Trebali smo malo sreće i nešto više truda da se stvari pokrenu.

Prosječno igra 16 minuta

Zagrepčanin igra prosječno 16 minuta po utakmici i postiže 4,6 koševa uz šut za tricu 33 posto, što je još uvijek ispod njegova šuterskog ranga. Otkako ga je trener vratio u rotaciju, Rudežu je siječanj i najbolji mjesec u karijeri (6,4 koša po utakmici). Može li mu veljača biti još bolja? Značilo bi to puno i za hrvatsku reprezentaciju.

>> Hollins: Teletović je mogao vrlo lako umrijeti u zrakoplovu

Komentara 1

DA
DARC2332
09:41 27.01.2015.

samo trpaj majstore!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije