Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedi Grčka

Tomić: Nakon Senegala u svlačionici nije bilo ružnih tonova

Ante Tomić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.09.2014.
u 17:30

– Protiv Grčke očekujem tešku i fizičku utakmicu, na mali broj koševa. Znamo njihov stil, igraju jako čvrsto u obrani, na granici grubosti, a u napadu s mnogo "pick and rolla"

Na posljednjem Eurobasketu Hrvatska i Grčka odigrale su najuzbudljiviju utakmicu cijelog prvenstva. Igralo se posljednje kolo drugog kruga skupina, dvoboj koji je odlučivao hoće li Hrvatska biti prva u skupini i hoće li Grci ući među osam. Hrvati su pobijedili nakon dva produžetka (92:88) i osigurali najlakšeg suparnika u četvrtfinalu (Ukrajinu), a Grci su na kraju završili kao 11.

Tu je utakmicu dobrim dijelom odredio dvoboj dvojice "tornjeva", kao što bi mogao i ovu. Ante Tomić (217 cm) upisao je tada 15 koševa, 12 skokova (6 napadačkih), a Yanis Bourousis (215 cm) uknjižio je 21 koš i 9 skokova. Nakon toga njih dvojica imali su još niz dvoboja jer su prvi centri najjačih španjolskih klubova, Barcelone i Reala.

– Imali smo mnogo okršaja i manje-više sam zadovoljan njihovim ishodima – kazat će Tomić misleći zacijelo na činjenicu da je njegova Barcelona u finalu španjolskog prvenstva nadjačala Bourousisov Real.

Kakav dvoboj Ante očekuje ovom prilikom?

– Protiv Grčke očekujem tešku i fizičku utakmicu, na mali broj koševa. Znamo njihov stil, igraju jako čvrsto u obrani, na granici grubosti, a u napadu s mnogo "pick and rolla". Bourousis je, rekao bih, prljav igrač, ali ako uđeš u "fajt" s njim, protiv njega se može igrati. Dosta mu spuštaju loptu i to će biti zadatak nas visokih igrača. Bourousis je za mene nezgodan jer je centar koji šutira trice, a to je meni kao petici najteže braniti.

Kako su Ante i suigrači doživjeli "neplanirani" poraz od Senegala?

– U svlačionici nije bilo ružnih tonova. Uostalom, i dalje sve držimo u svojim rukama. Inače, ja nikad ne doživljavam poraze dramatično. Ne padam u depresiju kada izgubimo, ali nisam ni u euforiji nakon velike pobjede. Uvijek kada izgubiš utakmicu momčad se malo zbije, više se homogenizira. Tada pokušavaš poboljšati stvari koje si radio lošije i mislim da će to izgledati bolje nego sada.

S obzirom na to da su nam suparnički visoki igrači u prve tri utakmice zabijali od 27 do 30 koševa (Dieng 27, Blatche 28, Scola 30), pri čemu nisu svi bili njegova odgovornost, koliko Ante kao šef reketa može biti zadovoljan svojom igrom?

– Nije to na razini na kojoj bih ja volio biti, no pokušavam dati sve od sebe, pomoći momčadi u bilo kojem segmentu igre. Istina je da smo puno patili na visokim pozicijama, što govore i statistike protivničkih petica i četvorki, i to moramo popraviti.

>>Grčki izbornik: Hrvatska ima kvalitetnije igrače od nas

>>Ova je akcija Hezonje izabrana za najbolje zakucavanje utakmice

>>Rudež: Nismo ih podcijenili, a ovo treba što prije zaboraviti

Komentara 4

Avatar LiberAlniGad
LiberAlniGad
15:01 03.09.2014.

Tomić, centar od 217 cm visine, koji ispod koša ne zakuca nego popije bananu polagajući - za mene nije igrač. Točka

Avatar franioprvi
franioprvi
19:13 02.09.2014.

Pa zasto ne priznate da ste namjerno izgubili ? Da je sve dio taktike na koga cemo u "osmini" iz grupe "A" ?

CA
cortesova arkebuza
23:05 02.09.2014.

Ante,hvala ti šta igraš za Hrvatsku,iako nikad ali stvarno nikad nisi prikazao ni djelić onoga šta prikazuješ u dresu svog poslodavca Barcelone.Ponekad mi dođe da ti jednostavno napišem:ma sakrij se mišu od 2,17 u mišju rupu sram te bilo. Menii osobno ne znači apsolutno ništa činjenica da ti igraš u Barceloni,da si među najboljim igračima u Euroligi,mene interesira šta ti pružaš u Hrvatskom dresu.A to je nažalost toliko tužno i tragično,da se ni gledati više ne može. Sretno vam bilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije