Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale ABA lige

Tomas uoči Partizana: Neulazak u finale bio bi neuspjeh

08.02.2017., Dom sportova, Zagreb - 6. kolo skupine H TOP-16 Eurokupa, KK Cedevita - Unicaja Malaga. Marko Tomas.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
25.03.2017.
u 15:55

– Jako je teško igrati protiv Partizana u Beogradu i nije lako tamo pobijediti dvije zaredom, a jednom smo ih tamo već dobili

Kako sezona odmiče, tako su utakmice koje igrate sve važnije, a u košarci su najvažnije one koje igrate u doigravanju. A Cedevita večeras u Beogradu (20 sati) igra drugu utakmicu polufinala ABA lige protiv Partizana i s obzirom na to da vodi 1-0, može se reći da joj je to možda i najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

O psihološkoj platformi s kojom su cedevitaši otputovali u Beograd, s meč-loptom u džepu, porazgovarali smo s najiskusnijim igračem sastava Markom Tomasom (32), koji za sobom ima na desetke ovakvih utakmica.

– Prednost od 1-0 u ovom je trenutku velika. Nemamo mač nad glavom i znamo da u slučaju kiksa u Beogradu možemo potvrditi prolaz na svom terenu. No to može biti i dvosjekli mač jer tada bi se loptica psihološkog tereta vratila k nama i mi bismo u eventualnoj trećoj utakmici imali puno veći pritisak nego oni.

No Zagrepčani će večeras biti pod pritiskom Partizanove publike, poznate po i bučnom i beskompromisnom navijanju?

– Jako je teško igrati protiv Partizana u Beogradu i nije lako tamo pobijediti dvije zaredom, a jednom smo ih tamo već dobili. Za takvo što morat ćemo odigrati bolje nego u Zagrebu gdje je Partizan igrao ispod svoje razine. Doduše, čini se da Partizan u gostima igra puno bojažljivije nego kod kuće. A na svom parketu crpi agresivnost iz publike. Ta publika utječe i energetski na igrače pa i oni poput Veličkovića, koji je prilično potrošen, ali je vrhunski košarkaš, mogu nekoliko minuta igrati s iznimnim intenzitetom.

Kako će to navijanje crno-bijelih navijača utjecati na cedevitaše?

– Imamo puno igrača koji su takve terene prošli puno puta. Bitno je biti koncentriran i ne dopustiti domaćinima da zajedno s navijačima prelome utakmicu. Štoviše, mi od početka moramo biti dobri i utišati publiku.

Bi li neulazak u finale, u kojem se očekuje C. zvezda, bio neuspjeh?

– Sigurno da bi. Bez imalo razmišljanja. Jer mi smo kvalitetnija momčad od Partizana.

Zar ne biste mogli pronaći neki alibi i za scenarij ispadanja u polufinalu?

– Ne, ne. To bi jednostavno bio neuspjeh. Nema se tu što dodati. U najmanju ruku mi moramo do finala i tamo ne biti prolaznici, već probati zakomplicirati borbu za naslov koliko se to može.

A tri pobjede protiv Zvezde u finalnoj seriji bile bi pravi podvig? Naime, rijetko tko vidi Budućnost u finalu uz zvezdaše.

– Pa dobro, podvig ili uspjeh, teško mi je definirati. Ja sigurno ne bih bio zadovoljan da uđemo u finale i da suparniku lagano prepustimo naslov. Ako ništa drugo, moramo pobjeđivati na svom parketu.

Cedevitin adut je igračka širina, pobijedila je Partizan prošle subote bez ijednog koša iz igre Luke Babića i Marka Tomasa.

– Bez mog koša mi smo u prvom poluvremenu zabili 54 koša i time pokazali da imamo potrebnu širinu koju bismo trebali više koristiti – zaključio je Tomas.

>>Amerikanci ismijavaju srpskog košarkaša: 'Izmislio je novo pravilo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije