Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posrtaji u ABA ligi

Težak poraz Cibone u Valjevu, Zadar posrnuo protiv Mega Leksa

Cibona
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/9
12.10.2015.
u 23:44

Cibosi i Zadrani na nezadovoljavajućem omjeru 1-4.

U petom nastupu u novoj sezoni ABA lige, Cibona je doživjela četvrti poraz. I to prilično težak. Zbilo se to u Valjevu, kod sasvim prosječnog reginalnog ligaša Metalca (61:77) kojem je na noge hrvatski doprvak doputovao sa samo osam raspoloživih seniora.

Uz čak 25 izgubljenih lopti (Mavra 6, Andrija Žižić 5, Kuridža 4), što je ispod svake pristojne razine, Zagrepčani kod srpskog kluba nisu niti mogli bolje proći. "Pripomogao" je tome i Dardan Berisha, najbolji pojedinac protiv Olimpije (22 koša), koji je u ovom susretu šutirao iz igre 2-11.

Iz svog tog sivila izdignuli su se jedino mladi Ante Žižić (12 koševa, 10 skokova) i Jagodić-Kuridža (po 8 koševa i asistencija, 7 skokova). U Cibonin koš najviše je ubacio pokretljivi centar Majstorović koji je bio prebrz za braću Žižić, dok je bivši cibos u sastavu srpskog kluba, Šibenčanin Tomislav Gabrić, upisao dvije trice i dvije asistencije.  

S obzirom da se Cibona zahvalila svojim Amerikancima (Fisher, Saddler), klub iz Savske užurbano traži razigravača, a kandidat za to radno mjesto je i bivši Zadrov Amerikanac James Florence, trenutno član pariškog Levalloisa.

Nažalost, i Florenceov bivši hrvatski klub loše stoji kao i Cibona. Naime, i Zadrani su doživjeli četvrti poraz (76:81 protiv Mega Leksa u Višnjiku) pa su poput Zagrepčana sa samo jednom izborenom pobjedom  i oni potisnuti na samo dno ljestvice 14 klubova regionalne lige. 

>>Babić namjerno promašio 'penal' pa se Crvena zvezda žalila

Komentara 1

Avatar links
links
08:19 13.10.2015.

Pitam ponovo, tko je i zašto doveo ovog Berišu??? navodno su ga potpisali još prošle sezone kada su gostovali u Prištini!!!! na inzistiranje Ace trice!!! valjda su se požurili da im ga Real neuzme, sramota, čovjek se našutava kao da je Durant!!! aa Aco svu paet svijeta popio i sve funkcije, užas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije