Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI Max!

Teodosić: Mozak "armije" sa CSKA-om dolazi u Zagreb

Teodosić
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
30.10.2014.
u 20:45

Zbog sna o CSKA na vrhu Europe odbio Memphis i 12 milijuna $. Priču donosi novi broj sportskog tjednika Max! koji je od sutra na kioscima.

Dvadeset i jedna asistencija i 42 poena u posljednje dvije utakmice dovoljno govore u kakvoj je formi jedan od najboljih europskih košarkaša i lider CSKA Miloš Teodosić (27) koji u petak dolazi u goste Cedeviti.

MVP Eurolige 2010. i član prve petorke nedavnog Mundobasketa, predvodio je Srbiju u osvajanju senzacionalnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, što je sam ocijenio najvećim osobnim ostvarenjem. Surađujući s jednim od najvećih europskih playmakera svih vremena, izbornikom Sašom Đorđevićem, igru je doveo na još višu razinu.

– Izbornik Đorđević od prvog dana se trudio dokazati nam koliki je potencijal u momčadi. Srećom, i sami smo toga bili dobro svjesni pa nije bilo problema da se brzo usuglasimo – kaže Teodosić, košarkaš koji se ne libi preuzeti loptu u ruke u trenucima odluke. Nebrojeno puta je to pokazao, kako u Olympiacosu i CSKA, tako u nacionalnom dresu. Sportski put je započeo u Železniku, da bi prije odlaska u inozemstvo godinu dana nosio dres čačanskog Borca. U ljeto 2007. potpisao je za Olympiacos, iako je praktično već imao sve dogovoreno s Panathinaikosom.

U četiri sezone provedene u Grčkoj u potpunosti je izgradio ime, izgradio je status ponajboljeg braniča Europe. Ali, također, mučila ga je činjenica da je u to vrijeme Olympiacos bio u sjeni najvećeg suparnika Panathinaikosa, a to je Teodosića, dečka iznimne energije i pobjedničkog duha, mučilo, nije mu dalo mira pa se odlučio na odlazak. Osvojio je dva puta grčki Kup, ali premalo za njegove ambicije. Sljedeći izbor bio je bogati CSKA, klub koji je pri vrhu u Euroligi, uoči svake sezone jedan je od pretendenata za naslov, a to je bilo ono što je Teodosića najviše zanimalo. Za sada se mora zadovoljavati trofejima u lokalnim okvirima, ali Teodosić vjeruje da bi se to moglo promijeniti već ove godine. Zbog toga je prije SP-a odbio ponudu Grizzliesa i 12 milijuna dolara za dvije sezone te produljio ugovor s Moskovljanima. Koliko su me tek onda dali Rusi?!

– Imamo snage i vrijednosti da se ravnopravno upustimo u borbu za naslov prvaka Europe. Nikome ne priznajemo da je bolji, ići ćemo stepenicu po stepenicu. Za početak mislim da smo pobjedom nad prvacima iz Tel Aviva dokazali koliko smo ozbiljni – zaključuje Miloš Teodosić, košarkaš zbog kojega vrijedi doći u Dvoranu Dražena Petrovića, iako se iskreno nadamo da neće imati svoj dan.

Novi broj sportskog tjednika Max! od sutra je na kioscima, a donosi i priče o Cedevitinom 'snajperu' Pilepiću, gorostasu iz Sočija - Tkačenku te mnoge druge.

>>Repeša: CSKA moramo poštovati, ali ne smijemo ih precijeniti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije