Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE LEGENDI

Drnišani se odužili Stojku Vrankoviću nagradom za životno djelo

Stojko Vranković
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/12
30.08.2015.
u 13:30

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja zahvalio se Vrankoviću što diljem svijeta s ponosom promovira Hrvatsku, Zadar i Drniš iz kojega potječe, a Vranković je poručio kako je za njegov uspjeh najzaslužnija supruga Lovorka.

Nakon svih medalja koje je osvojio u karijeri, a tih je poprilično, i nakon Ordena reda Danice i Državne nagrade za sport "Franjo Bučar", naš proslavljeni košarkaš Stojko Vranković (51) primio je ovih dana i priznanje u svezi s kojim je bio posebno emotivan. U svom zavičaju, u njegovu Drnišu, tamo gdje je odrastao i od kamo je poletio u veliku košarkašku karijeru.

Naime, na prijedlog Košarkaškog kluba DOŠK, Gradsko vijeće Drniša donijelo je odluku da se Vrankoviću dodijeli nagrada za životno djelo, za iznimne uspjehe u sportu i doprinos u promoviranju domoljubnih vrijednosti i drniškog kraja.

Sportašu kojeg smo u njegovim "letačkim" danima zavali "Drniškim orlom" nagrada je uručena u koncertnoj dvorani Glazbene škole Krsto Odak u Drnišu, a među mnogobrojnim uzvanicima (njih oko 150) bili su prisutni i Stojkovi suigrači iz reprezentacije i Košarkaškog kluba Zadar.

Među prvim čestitarima primjećeni su tako i Dino Rađa i Aleksandar Petrović, a svojom nazočnošću prigodu je uveličala i gospođa Biserka Petrović, majka legendarnog Dražena, inače velikoga Stojkova prijatelja.

U Vrankovićevoj kolekciji medalja s velikih natjecanja nalaze se dva olimpijska srebra (1988. i 1992.) sa dvije različite države (SFRJ pa Hrvatska), a na taj način dijele se i njegova odličja sa svjetskih i europskih prvenstava. Naime, Stojko ima i dvije svjetske bronce (1986. i 1994.) te tri europske bronce (1987., 1993. i 1995.), ali i jedno europsko zlato osvojeno 1989. u Zagrebu.

Odlučan da se sasvim posveti sinovljevoj akademskoj i košarkaškoj karijeri, Stojko se sa suprugom Lolom preselio u SAD, na Floridu gdje je Antonio pohađao srednju školu. No, kao vrlo dobar učenik i košarkaš, 18-godišnji Antonio zapeo je za oko slavnom američkom treneru Mikeu Krzyzewskom pa će Vranković od ovog ljeta igrati za sveučilište Duke, u jednom od najcijenjenijih američkih sportsko-akademskih programa.

>>Stojko Vranković među pet najvećih u Panathinaikosu

Komentara 5

AP
apoxiomen007
14:43 30.08.2015.

Bravo Stojko!

MA
maliMalecki
18:01 30.08.2015.

I ne se sramiti tko si i šta si!...ponosan biti!

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
07:05 31.08.2015.

Drnišani se odužili Stojku Vrankoviću nagradom za životno djelo zbog igranja za nezaboravnu i fantastičnu Jugoslovensku reprezantaciju uz svjetske igrače tipa Dražen Petrović, Žarko Paspalj, Vlade Divac i Dino Rađa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije