Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripreme za EP

Stipčević pogodio sa sirenom za pobjedu, Novozelanđani pokušali preplašiti Hrvate

Hrvatska - Novi Zeland
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/8
29.07.2015.
u 22:26

Hrvatska slavila protiv Novog Zelanda sa 70:68.

Debi Velimira Perasovića na kormilu hrvatske reprezentacije bio je uspješan. U prepunoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu naši su košarkaši u prvoj pripremnoj utakmici za nadolazeće Europsko prvenstvo slavili protiv Novog Zelanda sa 70:68 (41:37).

Kao što se i očekivalo, Perasović je izveo šarolik sastav, sa svega trojicom igrača za koje se realno može očekivati da će nastupiti na Euru (Ukić, Stipčević i Bilan). Izostali su Šarić, Žorić i Simon, koji su se u pripreme uključili tek prije dva dana, te još šest igrača koji će se ostatku momčadi priključiti 1. kolovoza u Zagrebu.

Zato su, međutim, nastupila čak osmorica debitanata koji su se vrlo dobro suprostavili čvrstim Novozelanđanima, koji su prije početka susreta zabavili publiku svojim tradicionalnim ratničkim plesom.

Prvih 20 minuta proteklo je u izjednačenoj igri. Tek u posljednjim minutama treće četvrtine naši su uspjeli stvoriti značajniju prednost od 57:46, a sve konce u svojim su rukama držali Ukić, Šakić, Bilan i Stipčević.

Ipak, u posljednjoj četvrtini Novi Zeland serijom od 9:2 uspijeva vratiti rezultatsku neizvjesnost, pa je dvije minute prije kraja na semaforu stajalo 62:59. Stipčević tada tricom ponovno odvlači susret u mirnije vode i kada se očekivala sigurna pobjeda naših, uporni gosti koriste promašaj Ivana Ramljaka i izgubljenu loptu Ukića i dvanaest sekundi prije kraja dolaze u vodstvo 68:67.

Međutim, na scenu tada ponovno stupa Rok Stipčević i sa zvukom sirene pogađa svoju četvrtu tricu za konačnih 70:68 za Hrvatsku i erupciju oduševljenja u dvorani.

Izbornik Perasović bio je zadovoljan minimalnom pobjedom, ističući kako je ona izborena protiv jedne od osam najboljih reprezentacija s proteklog Svjetskog prvenstva.

- Smatram da smo igrali dobro obranu i da smo imali dosta energije i ritma. Treba uzeti u obzir da je Novi Zeland u visokoj fazi priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre i da su ovom trenutku daleko ispred nas – rekao je Perasović. 

Hrvatska – Novi Zeland 70:68

SLAVONSKI BROD – Dvorana Vijuš. Gledatelja 2.500. Suci Dožai, Herceg i Vovk (svi Hrvatska). 

HRVATSKA: Buva 4, Katić 3, Stipčević 14 (1/2), Siriščević, Sobin 9 (1/4), Šakić 6, Ukić 11 (2/2), M. Ramljak 6, I. Ramljak 1 (1/2), Vrkić 2, Zubčić 3, Bilan 11 (1/3). Izbornik Velimir Perasović 

NOVI ZELAND: Te Rangi 5, Bailey 5, Tait, Bartlett, Kenny 2, Vukona 10 (0/2), Webster 19 (2/2), Abercromble 6, Wynyard 3 (?), Fotu 9, Loe 9, Shea Ili.  Izbornik Paul Henare 

ČETVRTINE: 20:20, 21:17, 16:9, 13:22). 

TRICE: Hrvatska 8/20 (Stipčević i Ukić po 3, Katić, Zubčić), Novi Zeland 7/18 (Webster 3, Te Rangi, Bailey, Fotu, Loe. 

>>Hrvatska protiv Novog Zelanda: Klimatizirana dvorana i dobar parket brodski aduti

 

Uoči utakmice Hrvatska - Novi Zeland... Uvijek prepoznatljiva novozelandska Haka! UZIVAJTE :-)Poluvrijeme: Hrvatska - Novi Zeland 41:37

Posted by Hrvatski košarkaški savez on 29. srpanj 2015

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije