Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slaven rimac:

Nisam za to da igram s mladima i gubim, njih treba pravilno razvijati

Slaven Rimac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
18.11.2015.
u 18:20

'Najviše ćemo se morati potruditi oko braniča Cooka i krilnog centra Wilsona, koji i uz loš nastup ostalih mogu stvoriti probleme.'

Da večeras u Zagrebu (19 sati) gostuje Nogometni klub Benfica, pisali bismo o tome kako nam je u grad stigao nogometni velikan. No, kako podno Sljemena stiže košarkaški klub istog imena, to je sasvim druga priča. Doduše, i ova Benfica može se pohvaliti pobjedama (domaćim) nad europskim prvacima (CSKA, Panathinaikos, Cibona, Joventut, Partizan), no to su ipak bili "izolirani incidenti".

Uostalom, ova Cibona je "Pavilhao Fidelidade" prošla neokrznuta, a ako to uspiju i večeras, cibosi će osigurati drugi krug Fibina Eurokupa. A za takvo što bi dobrodošla Florenceova slična partija onoj lisabonskoj (25 koševa).

- Hvala Bogu da su mi svi igrači na raspolaganju pa ćemo moći defenzivno se nametnuti. Benfica u svom prvenstvu nije naviknuta na čvršću i grublju košarku. Najviše ćemo se morati potruditi oko braniča Cooka i krilnog centra Wilsona, koji i uz loš nastup ostalih mogu stvoriti probleme - ističe Slaven Rimac, Cibonin trener.

Rimčeva uzdanica u reketu bit će 18-godišnji Ante Toni Žižić, po korisnosti, treći igrač ABA lige.

- Za igrački razvoj puno mi znače europske utakmice. One se možda ne mogu mjeriti s dvobojima s tri najjača regionalna ligaša, ali mogu s onima sa ostatkom lige.

Već nakon pobjede u Lisabonu, Rimac je odustao od korištenja Europe za razigravanje mladih jer se pojavila prilika za drugi krug.

- Ako ovo dobijemo, onda posljednje dvije neće imati takvo značenje pa ćemo moći više riskirati. Ne vjerujem u ono – stavimo pet mladih igrača pa neka gubimo. Kada su natjecateljske utakmice posrijedi, nitko ne može razmišljati tako. Klince treba razvijati na pravilan način.

>>Musa 
je još beba, ali sigurno će završiti u NBA ligi!

Komentara 3

Avatar links
links
23:39 18.11.2015.

slavene ne lupaj, nitko nemisli da treba staviti 5 mladih, Cibona ih niti nema ali uz Žižića se može gurati Slavica a vi dovodite mutavog Širiščevica a imate i Krušlina na toj poziciji a kao nemate love????

SV
svitilnik
22:56 18.11.2015.

Nećemo nikakve ABA jugoslavenske lige. Protiv toga smo dali svoju krv i mladost, dali svoje najdraže prijatelje. Nitko nas neće u tom zaustavit. Svi koji su protiv toga su naši neprijatelji, isto kao 1991.

ZE
zeczec
06:07 19.11.2015.

klince treba razvijat na pravilan način.zna li koji trener u nas koji je to pravilan nacin.na klupi nije i godine bez igranja.a tako se radi u nas.kad se izgubi onda se kaže mi smo mlada ekipa a oni nisu igrali.sidili na klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije