Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA SLAVILA PROTIV TAJFUNA

Rimac: Da se ne lažemo, loši smo! Zavući ćemo se i – raditi

Cibona - Tajfun
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
04.10.2015.
u 22:57

Ante Žižić bio je igrač utakmice sa 19 koševa, a Cibosi su imali i 22 asistencije te pogodili devet trica

Hoće ili neće? Trajalo je kao vječnost, lopta se vrtjela po Ciboninom obruču, napravila jedan krug, pa drugi, treći, četvrti... Mrežica se već dobro tresla, a skoro tisuću ljudi, uključujući košarkaše Cibone i slovenskog prvaka Tajfuna, gledalo je nemoćno tu igru fizike uz zvuk sirene. Samo je o toj jednoj lopti ovisio pobjednik. Čak su i uporni slovenski navijači, njih pedesetak, prestali vikati "Kdor ne skače ni Slovenc". Konačno, nekim čudom, išetala se iz obruča i pala na pod. Ništa od trice... Cibona je pobijedila 71:69.

Prezimenjak našeg Marina Držića, slovenski košarkaš Ivan koji je neometan promašio taj otvoreni šut za pobjedu, primio se za glavu, a Aco Petrović na tribini skakao u zrak. Sreća. Njoj se mora pripisati prva pobjeda nekadašnjeg europskog velikana u 2. kolu ABA lige. Ipak, ako se protiv društva iz Šentjura (za čiji je klub osim zanesenjaka u metropoli malotko ranije i čuo) momčad Slavena Rimca mora zahvaljivati Fortuni na pobjedi, onda je sve jasno...

– Loši smo. To ionako svatko tko je bio u dvorani vidi, treba biti realan i to priznati – iskreno je, kao i inače, rezimirao Slaven Rimac nakon utakmice u kojoj su se igrali lovice sa Slovencima, većinu vremena bili u egalu (19:15, 12:16, 17:16, 23:22), pa zatim dodao:

– Nema tu puno pameti, trebamo se zavući u dvoranu i raditi. Raspored je zgusnut, a problema ima puno. No, otkako sam ovdje, nikad nije bilo idilično, pa ćemo i ovaj problem, kako uigrati momčad, riješiti u hodu. Bez obzira, dečki su bar uspjeli 'iščupati' pobjedu.

Pamtit ćemo lijepu asistenciju iza leđa Marka Jagodića Kuridže (10 koševa), sjajno zakucavanje razigranog Ante Žižića (19 koševa), ali i promašaje sa slobodnih bacanja, pogotovo Filipa Krušlina (10), koji je neometan mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je u posljednjoj minuti promašio tri slobodna zaredom (šut za slobodna 1/6).

Tajfun im je bila idealna prilika za prvu ligašku pobjedu, jer će se već u utorak prošetati kod favorita prvenstva Cedevite (19 sati). A sreću su, nažalost, već ispucali...

– Ako ništa drugo, protiv gradskog rivala ćemo vidjeti kako stvari zaista stoje – kazao je Rimac.

Ostali rezultati: Mega Leks – Partizan 76:59, MZT Skopje – Metalac 93:67, Sutjeska – Cedevita 68:83

Komentara 1

Avatar links
links
09:11 06.10.2015.

pa tko je doveo ovog Fishera i Berishu, užasni su, sramota tko sve danas može nositi Cibonin dres

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije