Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ženska košarka

Zee se kao Hrvatica nada igranju u Riju 2016.

Shavonte Zellous
HKS
07.05.2015.
u 00:30

Amerikanka je prije pokušavala igrati za neke druge europske reprezentacije, ali ju je tek Hrvatska prihvatila

Američka košarkašica Shavonte Zellous (28) jučer je bila u Zagrebu gdje je dogovorila sve vezano za nastup za Hrvatsku na idućem Europskom prvenstvu, koje će se od 11. do 28. lipnja igrati u Mađarskoj i Rumunjskoj.

– Sretna sam i uzbuđena zbog hrvatske reprezentacije. Bit će to jedno novo iskustvo za mene – prvo što je rekla Zellous, koja je u svojoj karijeri igrala za tri WNBA sastava – Detroit, Tulsu i Indianu. Prije dvije godine dobila je nagradu u WNBA kao igračica koja je najviše napredovala.

– Razgovarala sam puno s Anom Lelas i Jelenom Ivezić o hrvatskoj reprezentaciji. Nakon toga odlučila sam pokušati dobiti hrvatsko državljanstvo. Bilo im je jako drago kad sam im rekla da želim zaigrati za Hrvatsku. Bilo je pitanja mislim li ozbiljno i slično. Rekle su: 'Odmah ćemo razgovarati s trenerom kako bi došla k nama'. Sljedeće je bilo to da mi je agent rekao kako idemo u Hrvatsku, što me jako razveselilo – iskreno će američka razigravačica koja je tako krenula putem svojih muških kolega Drapera i Lafayettea, koji su već igrali za hrvatsku mušku reprezentaciju.

– Poznajem neke igračice Hrvatske. Osim Lelas i Ivezić to su Luca Ivanković i Mirna Mazić koje igraju u Turskoj gdje sam provela ovu sezonu – rekla je Zee, kako je zovu od milja.

– Što se tiče Europskog prvenstva, želim izaći na teren, igrati najbolje što mogu, raditi što ekipa traži od mene kako bismo ostvarili što bolji plasman – rekla je Amerikanka s hrvatskom putovnicom.

Ne krije svoju veliku želju.

– Da, jako želim igrati na Olimpijskim igrama. S Indianom sam osvojila WNBA ligu, a s Galatasarayem Europsku ligu – rekla je Shavonte Zellous.

>> Antonija Mišura - 'košarkaški model' koji je oduševio Francuze

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
10:04 07.05.2015.

a čemu ovo? niti je to košarka kao muška niti koga zanima, igrajmo sa svojima ma kakvi jesu, koja korist od uspjeha sa strancima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije