Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja provjera

Šarić: Posljednja utakmica s Česima bila je jako neugodno iskustvo

Hrvatska - košarka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/12
26.06.2016.
u 12:36

Svoju posljednju provjeru uoči nastupa na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Torinu, hrvatski košarkaši odigrat će u ovu nedjelju u Pazinu (20 sati) protiv Češke, iste one reprezentacije koja nas je s posljednjeg Eurobasketa poslala kući već nakon osmine finala.

Nakon pobjede i poraza protiv Kanađana, susret protiv Čeha hrvatskom izborniku Aleksandru Petroviću poslužit će i da razriješi posljednje dvojbe oko toga kojoj trojici igrača će se morati zahvaliti, a koja će dvanaestorica na glancanje forme u Sveti Martin.

- Protiv Čeha moramo biti bolji nego u prve dvije utakmice. U prvom susretu protiv Kanađana nismo bili u briljantnom stanju, a drugu smo odigrali jako dobro i bio bi dobar pokazatelj da i treću završimo najboljom mogućom igrom u ovom trenutku. Česi su nam tu idealan sparing partner i zbog onoga što su nam napravili na prošlom Eurobasketu. Za razliku od onog prvog turnira u Italiji, njima su priključila još dvojica igrača Jelinek i Schilb, a ne znamo hoće li u sastavu imati i svoja dva najbolja igrača Satoranskog i Veselyja - najavio je izbornik Petrović.

O posljednjoj provjeri zborili su i kapetan Roko Leni Ukić i jedan od ključnih igrača ove reprezentacije Dario Šarić.

- Posljednja utakmica protiv Čeha bila je doista neugodno iskustvo. Ne mogu reći da je ovo prilika za popravni, no sigurno ćemo biti motivirani da ispravimo tu pogrešku, to što smo od njih izgubili na Prvenstvu Europe. Poanta svega je da se još malo uigramo, da pohvatamo konce i da što spremniji odemo u Torino - kazao je Šarić.

- Ovo nam je treća pripremna utakmica i bitno je da se kao momčad dižemo svakim treningom i svakom utakmicom. Nije ni pretjerano bitno u kakvom će stanju oni doći, važno je da mi budemo bolji neto što smo bili prošlu utakmicu. Nadam se da će sve proći bez ozljeda i da ćemo takvu ući u 'poliranje' forme za ono što nas čeka u Torinu - dodao je Ukić.

Inače, ovo će biti peta utakmica seniorske reprezentacije koju će Hrvatska odigrati u Pazinu. Četiri dosadašnje odigrane su u Pazinskom kolegiju klasične gimnazije, a ova će biti odigrana u novoj dvorani.

Prije 17 godina u Pazinu je igrao i Toni Kukoč, danas član Stručnog savjeta HKS-a, a tada je Hrvatska dobila Sloveniju sa 76:68. Dvije godine kasnije pobijeđena je Bosna i Hercegovina (95:88), a i tada je izbornik bio Aleksandar Petrović, a utakmica je odigrana u sklopu priprema za nastup na Eurobasketu u Turskoj.

BiH je bila suparnik i u trećoj pazinskoj utakmici Hrvatske (2003.) koja je i tada slavila (78:72). Jedini poraz naši su u Pazinu doživjeli 2009. kada su u sklopu priprema za Eurobasket Hrvate pobijedili susjedi Slovenci (72:77).
Prema usmenim podacima pazinski košarkaški klub (danas KK Puris) postoji preko 80 godina.

Klub je godinama član Druge lige Zapad, a najpoznatiji igrač potekao iz ovog kluba je Pankracije Barać, košarkaš koji je igrao i za Cibonu, Zadar i Zagreb, a potom u Ukrajini i Rumunjskoj.

Komentara 2

Avatar Diavolo
Diavolo
14:48 26.06.2016.

Torinezi samo naprijed i ne okrecite se na provokacije!

KA
kažemja
13:05 26.06.2016.

Osmine finala su postale naša noćna mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije