Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIKANAC DEBITIRAO

Šarić i Lafayette odveli Hrvatsku do pobjede nad Kanadom

Hrvatska - Kanada
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/11
01.08.2014.
u 23:29

Hrvatsku je predvodio Dario Šarić koji je ubacio 14 koševa. U dobrom se svjetlu predstavio i debitant u hrvatskoj reprezentaciji Oliver Lafayette s 12 koševa i pet asistencija.

Seriju od devet pripremnih utakmica za Svjetsko prvenstvo hrvatski košarkaši otvorili su pobjedom. U Slavonskom Brodu, izabranici Jasmina Repeše nadjačali su atletski moćnu Kanadu (69:64) koja je veći dio dvoboja vodila i kojoj su u završnici presudile trice Lafayettea (dvije) i Šarića (jedna).

Lafayette - četiri trice

Njih dvojica ujedno su bili i najbolji pojedinci iz redova pobjednika. U svom debiju za Hrvatsku, Lafayette je igrao daleko najviše (29 minuta) za koje vrijeme je ubacio četiri trice, uknjižio 12 koševa i šest asistencija pa ga je izbornik Repeša pohvalio:

- Oliver je radio dobar pritisak u obrani, a bio je i dobar u organizaciji igre.

Debitant Bilan ubacio je četiri koša, dok je u svom prvom seniorskom reprezentativnom nastupu Mario Hezonja upisao sljedeće brojke: 9 koševa, 4 skoka za 22 minute. Njemu je izbornik nešto ipak prigovorio:

- Mogao je imati malo bolju poziciju obrane i brže se rješavati lopte.

Ni perfekcionist Mario nije bio posve zadovoljan.

- Ovu ću utakmicu pamtiti samo po tome što mi je bila debitantska jer mogu ja bolje. Treme nisam imao, osjetio sam potporu navijača, a imamo i odličnu kemiju i dečki mi puno pomažu.

Iskusni nisu konkurirali

Kanađani su u ovoj utakmici imali četiri NBA igrača (Joseph, Nicholson, Olynyk, Sacre), od kojih se nitko nije proslavio, a Hrvati samo jednog (Rudež, 6 koševa). Naš drugi NBA-jevac sjedio je sa strane (Bogdanović), baš kao i Žorić i Tomić, jer su se reprezentaciji pridružili tek u četvrtak.

- Kanada je sa svojim atletizmom izuzetan sparing partner. Nadskakali su nas (49-33), skok je trpio i na njemu moramo puno raditi. Doduše, nismo imali niti protoka u napadu, no to je normalno za prvu utakmicu - objašnjavao je Repeša.

Nakon što su Kanađani vodili veći dio susreta, Repeša je na koncu dobio utakmicu sa tri kreativna vanjska igrača na parketu (Lafayette, Babić, Simon) te sa dva pokretljiva visoka igrača (Šarić, Andrić). Hrvatski izbornik je vrtio 12 igrača, a nije igrao samo Pilepić koji će večeras, u 19 sati, opet protiv Kanade, sigurno dobiti priliku.

>> Sedma pobjeda zaredom! Mladi hrvatski košarkaši u polufinalu Eurobasketa

Komentara 2

Avatar cluesblues
cluesblues
00:37 02.08.2014.

ovo bi prvenstvo moglo bit jako dobro za nas…konacno imamo respektabilnu ekipu i sad je samo na repesi da to uglazbi...

GA
Gambit
13:23 02.08.2014.

Očekivao sam više od kanađana. Nisu svi svi kanadski NBA igrači u ovoj momčad, ali je ovoj Hrvatskoj tek prva tekma a Kanada je odigrala tri u Sloveniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije