Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Šarić i Bogdanović vrlo dobri, Wesbrook opet briljirao, Thompson zabio 60 koševa!

Klay Thompson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
06.12.2016.
u 09:43

Najnapetiju utakmicu sinoć odigrali su Memphis Grizzlies i New Orleans Pelicans. Nakon dva pdoružetka slavili su Memphis Grizzlies sa 110 -108.

Bojan Bogdanović i Dario Šarić su sa 18, odnosno sa 17 pogodaka odigrali još jednom odlične utakmice za svoje momčadi, no unatoč tome Brooklyn Nets i Philadelphia 76ers su upisali poraze.

Od Brooklyna su sinoć bolji sa 118-113 bili Washintgon Wizards, a Bojan Bogdanović je zu 28 minuta zabio 18 koševa, ugrabio tri skoka i upisao dvije asistencije. 

Washington Wizards su u trećoj četvrtini izbrisali prednost Brooklyn Netsa s poluvremena na pravivši seriju od 13-0.

Nakon što su imali prednost od 15 koševa na poluvremenu, Netsi su zaostajali šest u zadnjoj  četvrtini da bi osam minuta prije kraja izjednačili na 93-93. U sljedeće četiri minute četiri puta su momčadi izjednačavale rezultat.

No, onda je pogodak Trevora Bookera doveo Netse opet u vodstvo od 106-104, prvo nakon treće četvrtine. Ali na to  Wizardsi odgovaraju s tricama Bradleya Beala i Johna Walla, te zakucavanjem Walla i vode sa 112-106. Netsi su smanjili tu razliku na tri koša 19 sekundi prije kraja, ali to nije bilo dosta. 

Brook Lopez je bio najučinkovitiji u redovima Borooklna sa 25 pogodaka i šest skokova te pet asistencija. Sean Kilpatrick je dodao 21 koš.

Washington je do pobjede predvodio John Wall sa 25 pogodaka, dok su Otto Porter Jr. i Bradley Beal ubacili svaki po 18 koševa.

Od Philadelphije su sinoć bilji bili Denver Nuggets koji su slavili sa 106-98.

Dario Šarić je odigrao još jednu dobru utakmicu, u 24 minute zabio je 17 koševa, uz osam skokova i jednu ukradenu loptu, no to nije bilo dosta za 76erse. Imao je šest ubačaja iz 12 pokušaja iz igre i tri trice iz šest pokušaja. Osim njega po 17 koševa zabili su i Sergio Rodriguez i Ersan Ilyasova.

Wilson Chandler je zabio svih svojih 10 koševa za Denver u zadnjoj četvrtin, Jameer Nelson je pogodio ključno polaganje nakon što je ukrao loptu u zadnjim sekudnama, a Will Barton je pogodio tricu 49 sekundi prije kraja zahvaljujući kojoj su se Nuggetsi odvojili na 103-96. 

Kod Denvera najbolji je bio Danilo Gallinari sa 24 pogotka.

Najuvjerljiviju pobjedu sinoć su upisali Golden State Warriorsi koji su sa 142-104 razbili Indiana Pacerse i to zahvaljujući Klayu Thompsonu koji je u 29 minuta zabio čak 60 koševa. Tako je postao prvi igrač u povijesti NBA koji je u manje do 30 minuta zabio toliko koševa, a drugi iza Kobea Bryanta koji je za Los Angeles Lakerse u sezoni 2005/2006. zabio 62 koša na jednoj utakmici. 

Osim njega, Kevin Durant je dodao 20 koševa, a Stephen Curry 13 za Warriorse koji imaju omjer pobjeda i poraza 18-3.

Najnapetiju utakmicu sinoć odigrali su Memphis Grizzlies i New Orleans Pelicans. Nakon dva pdoružetka slavili su Memphis Grizzlies sa 110 -108. Do pobjede ih je predvodio Marc Gasol koji je upisao triple double sa 28 pogodaka, 11 skokova i isto toliko asistencija. Troy Daniels je zabio 29 koševa za Memphis. Pelicanse su predvodili Anthony Davis a 28 kođševa i 17 skokova te Langston Galloway sa 26 pogodaka. 

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
10:50 06.12.2016.

Doprinos naših svojim momčadima: u Šarićevo vrijeme provedeno na parketu -14, u Bogdanovićevo -21. Ne kažem pritom da su sami krivci za to, imaju i suigrače, ali vrlo je indikativno da je takvo stanje u ogromnoj većini utakmica. Možda je problem u obrani koju ne igraju dovoljno čvrsto i kvalitetno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije