Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIANA IZGUBILA

Rudež pokazao zbog čega je doveden i digao publiku na noge!

Damjan Rudež
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
01.11.2014.
u 08:43

Nažalost, Pacersi su poraženi od Grizzliesa sa 89:97. LeBron James i Cavsi slavili su u Chicagu nakon produžetaka, a ozlijedio se Rose. Lakersi su upisali i treći poraz u nizu, ovaj put od Clippersa.

Damjan Rudež napokon je dočekao svoj trenutak slave i pokazao navijačima Indiane zašto je doveden. Nažalost po njega i njih, gostujući Memphis je slavi sa 97:89 i pokvario sve skupa.

A sve je bilo tako idealno u prvom dijelu, Pacersi su kontrolirali igru i vodili deset do 13 poena prednosti. A dosta to mogu zahvaliti i Damjanu Rudežu, kojeg su komentatori i suigrači već prozvali Damo. Iako mu na Svjetskom prvenstvu, predsezoni, debiju i čak na treninzima nije išao šut, u samo nekoliko minuta na parketu sve je izgledalo bolje - zabio je tri trice iz tri pokušaja.

- Moralo me jednom krenuti, želim opravdati povjerenj, ipak sam doveden da bih zabijao šuteve. Nije me išlo posljednjih tjedana, čak ni na treninzima nisam zabijao, ali radim naporno, treniram i nadam se da ću nastaviti s ovakvim predstavama jer rad se isplati - rekao je Rudež, koji ne žali za slabiju minutažu u drugom dijelu no što je možda trebao dobiti.

Naime, igrao je 19 minuta, ali od toga manje od sedam u drugom poluvremenu, koje je općenito bilo loše za Indianu. Vodili su 61:58 vrlo brzo, ali samo u četiri minuta Grizzliesi odlaze na 66:63 i više nije bilo povratka. Možda da cijelu treću četvrtinu trener Frank Vogel nije čekao s uvođenjem Rudeža, tko zna. Ovako je igrao nešto više od polovice posljednje četvrtine, promašio jedan šut za tri poena i zabio dva slobodna bacanja te završio susret s 11 na kontu. Uz to nije imao asistencija, skokova, ali ni izgubljenih lopti.

Kod Memphisa su "rusvaj" napravili osjetno mršaviji negu prošloj sezoni Marc Gasol (22p, 6s) i Zack Randolph (22p, 13s). Nadskakali su Pacerse i nikome nisu dali da se previše raspuca pa je tako igrač s klupe Chris Copeland sa 16 poena bio najbolji strijelac u redovima domaće ekipe.

Na drugim terenima najzanimljivije je bilo u Chicagu, gdje je stigao LeBron James sa svojim Cavaliersima i pobijedio u produžetku sa 114:108 (98:98). Zabio je "kralj" 36 poena, ali uz šut 14/30. Pridodao je tome osam skokova i četiri asistencije. Nije se štedio ni Kevin Love, zabio je 16 uz šut 5/17. Ali i takva potrošnja nije bila kažnjena, kod Chicaga su bili raspoloženi samo Derrick Rose s 20 poena (napustio igru nakon 25 minuta zbog ozljede gležnja) i Kirk Hinrich s također 20. Još je kod Cavsa Kyrie Irving zabio 23.

Također treba izdvojiti da su Bullsi imali 98:93 samo 47 sekundi prije kraja, ali sve su prokockali lošom obranom. Nažalost po njih, izostanak Rosea previše ih je koštao.

U gradskom derbiju Lakersa i Clippersa ponovno su bili bolji Clippersi, ovaj put kao gosti sa 118:111. To je treći poraz u isto toliko utakmica za Lakerse. Kobe Bryant (21p, 4s, 7a) ovaj put nije bio najbolji strijelac u svojoj momčadi, to je pripalo Jordanu Hillu (23p, 5s). Kod gostiju nezaustavljiv je bio Blake Griffin (39p, 7s, 4a).

REZULTATI:

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 89:97
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 108:114p (98:98)
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 93:81
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 94:89
Sacramento Kings - Portland Trailblazers 103:94
LA Lakers - LA Clippers 111:118

>> Iako sada pucaju loše, NBA treneri svojim Hrvatima ipak vjeruju

Komentara 1

SI
simeeee
10:17 01.11.2014.

Neš ti vijesti, vidit cemo koliki će mu postotak šuta biti u ciloj sezoni...bude li mu ko na svijetskom, brzo ce nazad!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije